Michał Piątek (z lewej) i Józef Grabny z klasy II TH przyrządzali polędwiczki(LUDÓW POLSKI) W poniedziałek, 8 października, w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Ludowie Polskim odbyły się warsztaty gastronomiczne. Zajęcia poprowadził Szef Kuchni Hotelu Plaza Zbigniew Koźlik, który już od kilku lat współpracuje ze szkołą. W pierwszej części młodzież mogła posłuchać wykładu o tym, jaki wpływ na nasze życie i samopoczucie ma to, co jemy na co dzień. W trakcie wykładu prowadzący demonstrował dania z produktów ekologicznych.

Uczniowie technikum hotelarskiego w drugiej części warsztatów sami przygotowywali potrawy pod czujnym okiem Zbigniewa Koźlika. Szef Kuchni Hotelu Plaza udzielał młodzieży rad w trakcie prac, dzięki temu młodzi adepci sztuki kulinarnej stworzyli przepyszne dania. Prezentujemy Państwu efekty ich pracy, niestety, można je tylko obejrzeć, a nie nacieszyć nimi podniebienia. Inicjatywę warsztatów kulinarnych wspiera Agencja Rynku Rolnego.

UWAGA!

Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.

Ukryj formularz komentarza

2500 Pozostało znaków


Obejrzyj również