Podczas warsztatów uczniowie słuchali cennych uwag Zbigniewa Koźlika, szefa kuchni hotelu HP Park Plaza we WrocławiuSchab z warchlaka aromatyzowany trawą żubrową czy grillowany ser kozi na bukiecie sałat z kiełkami słonecznika to tylko niektóre przysmaki, jakie mieli okazję przyrządzać uczniowie z Ludowa Polskiego pod okiem szefa kuchni wrocławskiego Hotelu HP Park Plaza.
W środę, 7 października, w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Ludowie Polskim zostały zorganizowane warsztaty i pokaz kulinarny. Ich celem była promocja dolnośląskich produktów regionalnych. Inicjatorem warsztatów była Agencja Rynku Rolnego. W pokazie uczestniczyli uczniowie z kl. I technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kl. II i III w zawodzie technik hotelarstwa. Przepyszny schab z warchlaka aromatyzowany trawą żubrową czy grillowany ser kozi na bukiecie sałat z kiełkami słonecznika to tylko niektóre specjały zaserwowane przez Zbigniewa Koźlika, szefa kuchni hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu. W ich przygotowaniu udział mieli także uczniowie ze szkoły w Ludowie Polskim. Kucharz udzielał im cennych wskazówek i przekonywał, że potrawy skomponowane ze specyficznych produktów, charakterystycznych dla naszego regionu, mogą być wspaniałą wizytówką Dolnego Śląska. Nikogo nie trzeba było namawiać do degustacji wspaniałych przysmaków. Wszystkie dania były bardzo smaczne i ciekawie podane. Każdy uczestnik otrzymał pamiątkę od szefa kuchni-przewodnik kulinarny wydany przez Agencję Rynku Rolnego.


UWAGA!

Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.

Ukryj formularz komentarza

2500 Pozostało znaków


Gravatar
Klara
warsztaty kulinarne w salonie
Takie warsztaty powinny odbywać się chyba w pracowni nauki zawodu, a nie w pomieszczeniu, które wygląda jak pokój.
0

Przeczytaj również