Powstanie prężnie rozwijający się ośrodek?Przez kilka lat budynek po byłej szkole podstawowej w Nieszkowicach stał jako pustostan. Niedawno nieruchomość została sprzedana. Dlaczego potencjalny nabywca nie podpisał jeszcze umowy? Jakie są jego plany i co na ten temat sądzą mieszkańcy Nieszkowic? Zapytaliśmy też sołtysa, gdzie, jego zdaniem, powinny trafić pieniądze ze sprzedaży budynku. Zapraszamy do obejrzenia materiału wideo.
Przez kilka lat budynek po byłej szkole podstawowej w Nieszkowicach stał jako pustostan. Niedawno nieruchomość została sprzedana. Dlaczego potencjalny nabywca nie podpisał jeszcze umowy? Jakie są jego plany i co na ten temat sądzą mieszkańcy Nieszkowic? Zapytaliśmy też sołtysa, gdzie, jego zdaniem, powinny trafić pieniądze ze sprzedaży budynku. Zapraszamy do obejrzenia materiału wideo.
RE: Powstanie prężnie rozwijający się ośrodek? Cytuję Hadacz:
Oby krytyczny stosunek do "władzy" nie odbił się czkawka dla tego sołtysa. Nie od dziś wiadomo, że kto nie z Dorotą, ten przeciwko niej
ot zacięte geny z drohobycza. ta teza jest jednak jednostronna albowiem gdyby działała w dwie strony oznaczałoby to że kto nie jest przeciwko niej jest z nią. jestem już starszy od boga ( tamten żył 33 lata) i moje doświadczenie jest tego rodzaju że kobieta na stanowisku, w polityce a szczególnie w biznesie to totalna porażka. pieniężna chciwość , bezinteresowna mściwość i żądza władzy to cechy kobiet na stanowiskach zarządczych. w skrócie kwas i plajta. rozumnym inaczej wyjaśnię że moje doświadczenie dotyczy dużego zbioru kobiet i zniewieściałych meżczyzn.
RE: Powstanie prężnie rozwijający się ośrodek?
Dawniej szkoły budowali i z wielką pompą otwierali uroczyście zapraszając oficjeli, ministrów, wojewodów ,aby się pokazać. Kto wtedy by przypuszczał że szkołę zamkną ? Dziś szkoły się zamyka bo są ekonomicznie nieopłacalne bo brakuje uczniów a kto będzie pracował na emerytury dzisiejszych pracowników w średnim wieku? System emerytalny nieuchronnie zmierza do upadku i dziś z dumą i wielką pompą otwierać się będzie domy spokojnej starości.
Oby krytyczny stosunek do "władzy" nie odbił się czkawka dla tego sołtysa. Nie od dziś wiadomo, że kto nie z Dorotą, ten przeciwko niej
RE: Powstanie prężnie rozwijający się ośrodek? Cytuję Szymon:
Słyszałem kiedyś o wsi, w której wybiera się sołtysa bardzo specyficznym sposobem. Otóż puszcza się beczkę spod lasu. Gospodarz domu, o drzwi którego beczka się roztrzaska, zostaje sołtysem. Czy to aby nie chodziło o Nieszkowice?
Dobrze mówi sołtys . Powiedział Pan to co wielu ludzi w Nieszkowicach myśli . Odpowiedni człowiek na właściwym miejscu !!!!!!
Sołtys - erudyta
Słyszałem kiedyś o wsi, w której wybiera się sołtysa bardzo specyficznym sposobem. Otóż puszcza się beczkę spod lasu. Gospodarz domu, o drzwi którego beczka się roztrzaska, zostaje sołtysem. Czy to aby nie chodziło o Nieszkowice?
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów, nie zamieszczaj nasyconym nienawiścią, obraźliwych komentarzy. Jeśli widzisz wpis, który jest hejtem, użyj opcji - zgłoś administratorowi.
Komentarze
Cytuję Hadacz:
ot zacięte geny z drohobycza. ta teza jest jednak jednostronna albowiem gdyby działała w dwie strony oznaczałoby to że kto nie jest przeciwko niej jest z nią. jestem już starszy od boga ( tamten żył 33 lata) i moje doświadczenie jest tego rodzaju że kobieta na stanowisku, w polityce a szczególnie w biznesie to totalna porażka. pieniężna chciwość , bezinteresowna mściwość i żądza władzy to cechy kobiet na stanowiskach zarządczych. w skrócie kwas i plajta. rozumnym inaczej wyjaśnię że moje doświadczenie dotyczy dużego zbioru kobiet i zniewieściałych meżczyzn.
Dawniej szkoły budowali i z wielką pompą otwierali uroczyście zapraszając oficjeli, ministrów, wojewodów ,aby się pokazać. Kto wtedy by przypuszczał że szkołę zamkną ? Dziś szkoły się zamyka bo są ekonomicznie nieopłacalne bo brakuje uczniów a kto będzie pracował na emerytury dzisiejszych pracowników w średnim wieku? System emerytalny nieuchronnie zmierza do upadku i dziś z dumą i wielką pompą otwierać się będzie domy spokojnej starości.
Cytuję Szymon:
Dobre dobre i mocne no coz ......
Dobrze mówi sołtys . Powiedział Pan to co wielu ludzi w Nieszkowicach myśli . Odpowiedni człowiek na właściwym miejscu !!!!!!
Będzie biznes dla SLD, na układy nie pomożesz. POmóc może Rycho Zdzicho i MIro.
Sukces na miarę farmy fotowoltaicznej i fabryki zabudów "NYSA". Hip hip hooray.
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.