(LUDÓW POLSKI) W poniedziałek, 8 października, w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Ludowie Polskim odbyły się warsztaty gastronomiczne. Zajęcia poprowadził Szef Kuchni Hotelu Plaza Zbigniew Koźlik, który już od kilku lat współpracuje ze szkołą. W pierwszej części młodzież mogła posłuchać wykładu o tym, jaki wpływ na nasze życie i samopoczucie ma to, co jemy na co dzień. W trakcie wykładu prowadzący demonstrował dania z produktów ekologicznych.
Uczniowie technikum hotelarskiego w drugiej części warsztatów sami przygotowywali potrawy pod czujnym okiem Zbigniewa Koźlika. Szef Kuchni Hotelu Plaza udzielał młodzieży rad w trakcie prac, dzięki temu młodzi adepci sztuki kulinarnej stworzyli przepyszne dania. Prezentujemy Państwu efekty ich pracy, niestety, można je tylko obejrzeć, a nie nacieszyć nimi podniebienia. Inicjatywę warsztatów kulinarnych wspiera Agencja Rynku Rolnego.
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij