Rozmowy Słowa TV – Dziś naszym i Państwa gościem jest Dorota Pawnuk, burmistrz Strzelina. Nasza rozmówczyni odpowiada na wiele interesujących pytań.
Podczas wywiadu poruszamy m.in. temat startu Doroty Pawnuk w wyborach do Europarlamentu. Czy była to zapowiedź, że wystartuje w najbliższych wyborach na posła RP? Kto, zdaniem burmistrz Doroty Pawnuk, ma największe szanse zostać parlamentarzystą w powiecie strzelińskim? Czy budynek strzelińskiego ratusza dał się już poznać z negatywnej strony? Co złego dzieje się na Cmentarzu Parafialnym w Strzelinie? Za ile lat powstanie w Strzelinie nowoczesne, siedmiooddziałowe przedszkole za ponad 24 mln zł? Co znajduje się na liście bolączek w minirankingu problemów gminy Strzelin? Co mówią mieszkańcy na temat kojca dla zwierząt, który znajduje się w mieście? Czy Dorota Pawnuk startowałaby na burmistrza w kolejnej kadencji, gdyby miała taką możliwość? Jakie atrakcje i niespodzianki przygotowano na Święto Patrona Miasta, Świętego Michała Archanioła?
Gorąco zapraszamy do oglądania programu.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij
pozdrowienia z zabrza
https://biznes.interia.pl/praca/news-prace-stracilo-okolo-100-urzednikow-magistrat-w-zabrzu-walcz,nId,7821917właścicielem ratusza jest spółka zoo o nazwie ratusz strzeliński. spółka ta wynajmuje ratusz gminie. od kwoty czynszu spółka musi co miesiąc płacić 23% vat io 12,5% podatku dochodowego. tak będzie już zawsze. te niby kompetentne osoby naraziły budzet gmin y na takie podatki których by nie było gdyby gmina a nie spółka budowała ratusz. miał być trick oszczędnościowy a wyszło 35,5% drożej o podatki,
ratusz został na nowo zbudowany. rausz został odbudowany . nowozbudowany ratusz to taki współczesny ze szkła i ze stali z ruchomymi schodami z klimą z wifi czyli budynek nie zabutkowy ale współcesny.
wydaliśmy w ciągu roku już ponad 10 000 paszportów czyli ponad 120 miesięcznie. hm... 120 razy 12cie mcy wychodzi mi 1 440 a nie ponad 10 000. no ale co tam matematyka. einstein to nawet skarpetek nie nosił to i burmistrz też kalkulatora z tabliczką mnożenie może sobie nie całkiem dobrze radzić.
nawet wrocławiacy przyjeżdżają. a jak wrocławianin przyjedzie to co?
koszt budowy ratusza to 20 milionów. metraż to około 1 100 mkw. wychodzi prawie 20 tysia za metr przy technicznych kosztach budowy mkw na poziomie 3 500 za mkw. sukces.
mamy wieżę ratuszową sfinansowaną przez lud ateński ale wejście dla bydła czyli ludu ateńskiego tylko raz w roku. decyzja ateny.
będzie wystawa strzelińskiego szkolnictwa. pani mazrur. proszę o wskazanie kwalifikacji tych nauczycieli bo moje doświadczenie jest takie że bardzo często uczniowie mieli więcej kwalifikacji etycznych i merytorycznych od nauczycieli.
cmentarz na oławskiej będzie oświetlany i monitorowany a cmentarz na staszica został gminnie zaorany a prywatnie rozkradziony. czym różnią się trupy z oławskiej od trupów na staszica?
na dawnym lodowisku nie było róż. był asfalt a wcześniej karapulka czyli żabie błoto.
nasza gmina jest typowo pegieerowska. no kurde. pegieerusy zostały zaimportowane do strzelina dopiero w latach 80 tych. tak od 1275 nie było w strzelinie pegieerusów.
będzie sukces. przedszkole za 26 milionów. powierzchnia tak z 2 tys mkw. tak po 13 000 za mkw. budynek parterowy bez piwnic. najtańsze co się da buduje się za 3 400 za mkw. to techniczny koszt wytworzenia mkw.
koty chodzą po karoseriach. tak jak radny michał o.
ja zostałam poproszona o bycie europosłem. po co mi prestiż. po co pieniądze? tak jak wałęsa nie chciał być prezydentem ale musiał.
zakaz wstępu do kościoła czy zakaz przemówień w kościołach? jakiś bramkarz przy drzwiach w kościele pilnuje?
pani burmistrz zapisała strzelin do związku gmin wiejskich czyli chce przerobić strzelin na krzepice. tutaj sukcesów pani burmistrz nie życzę no ale logiki i porzucenia narcyzmu to życzę.