Od 2021 roku Unia Europejska stopniowo dopuszcza owady jako składnik żywności, a od 2025 roku lista jadalnych gatunków jeszcze się poszerzyła. W sklepach można już znaleźć produkty z dodatkiem mąki ze świerszczy czy larw chrząszczy. Zwolennicy podkreślają ich wysoką wartość białkową i przyjazność dla środowiska, ale nie brakuje też sceptyków. Co o tym myślą mieszkańcy naszego powiatu? Czy są gotowi na owady w codziennej diecie? Wyszliśmy z mikrofonem na ulice Strzelina, aby zapytać Was o zdanie.
UWAGA!
Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
zieloną chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij
No
Wchodzę na stronę "słowa" chcąc pooglądać reklamy a tu artykuł prasowy.proszę naprawicie to!wołki zbożowe od lat toczą mąkę z której wypiekany jest chleb i jest w porzo. w chlebie jest więcej chemicznych ulepszaczy niż mąki.
ludzie jedzą zgniły ser zrobiony z zepsutego mleka. taki twarożek wygląda jak pleśń z wnętrza rury kanalizacyjnej a jak twarożek zgnije to robi się pyszny camembert. i jest w porzo.
ludzie jedzą chemikalia masowo. zupka winiaty ma w swoim skłądzie kilkadziesiąt składników - na opakowaniu wymieniona jest cała tablica mendelejewa czy E, wędliny to samo.
szynka czyli mięso ze świńskiej doopy, golonka ze świńskich nóg taplających się w odchodach i w błocie. mnia mniam. ozory wołowe , jajka które kurom z dooopy wypadły. jest w porzo.
do tego pyszne ryb z bałtyku aż ciężkie od zawartości ołowiu rtęci kadmu i innych metali ciężkich. do tego kurczaki karmione karmą z dodatkiem bakutilu czyli sproszkowanych zgniłych wnętrzności z ubojni. na koniec polski przysmak. zgniła kapusta i zgniłe ogórki no i ta mądrość kobiety która mówi że polska powinna wyjść z unii bo unia syf jeść każe.