W minioną sobotę FMS zremisował 3:3 z Lotnikiem Twardogóra. Juniorzy młodsi Młodzika Przeworno wywalczyli mistrzostwo czwartej ligi na trzy kolejki przed końcem sezonu! Zespół trenera Piotra Kocha rozgromił 11:1 Polonię Trzebnica! Hat-tricka skompletował Jan Miklas, a po dwie bramki zdobyli Igor Burzawa oraz Hubert Feduszczak. Po jednym trafieniu dołożyli: Wiktor Więckowicz, Michał Adamczyk, Antoni Warnieło oraz Filip Rogotowicz. - Chciałbym bardzo pogratulować wszystkim moim zawodnikom. Trafiła mi się grupa naprawdę utalentowanych piłkarzy, a praca z nimi sprawia mi dużo satysfakcji, radości i jak widać sukcesów. Przypomnę, że to nie jest tylko to mistrzostwo. Ci chłopcy w młodszych kategoriach wiekowych również osiągali bardzo dobre wyniki, wygrywali turnieje szkolne, reprezentowali nasz powiat w szkolnych turniejach wojewódzkich. Mam wielką nadzieję, że będziemy mogli wspólnie to wszystko kontynuować i jeszcze sprawić wiele radości kibicom – mówił trener mistrzów z Przeworna Piotr Koch.
Na ten temat pisaliśmy w 20 (1158) wydaniu papierowym Słowa Regionu. Cały artykuł przeczytasz również na portalu egazety.pl, eprasa.pl, a także e-kiosk.pl