Rolnicy z czterech powiatów zjechali do naszego miasta na regionalne Forum Rolnicze. Organizatorem spotkania było Rada Powiatowa DIR w Strzelinie, a uczestniczyli w nim rolnicy z powiatów wrocławskiego, dzierżoniowskiego, kłodzkiego, ząbkowickiego i strzelińskiego.
Spotkanie prowadził Marek Brusiło, przewodniczący RP DIR w Strzelinie. Jako pierwszy zabrał głos Ryszard Borys, prezes DIR, który przedstawił działania Izby w ostatnim czasie. Rolnicy szczególnie interesowali się ewentualnymi dopłatami do cen nawozów i terminem wprowadzenia w Polsce „Zielonego Ładu”. - Jeżeli chodzi o dopłaty, które miały wspierać polskich rolników kwotą 3,9 mld zł, to wszelkie działania w tym zakresie zablokowała Komisja Europejska – powiedział prezes Borys. Co do „Zielonego Ładu”, to wszyscy byli zgodni, że należy przełożyć wprowadzenie tych rozwiązań na przyszłe lata.
Tekst ukazał się w nr 15 (1103) wydaniu "Słowa Regionu". Cały artykuł przeczytasz na portalu egazety.pl, eprasa.pl, a także e-kiosk.pl
Komentarze
Cytuję cześ:
moje zdanie nic dla ciebie nie znaczy ale odpowiadasz na każdy mój wpis. jesteś pisiorem i konfederastą ale nie politycznym.
Cytuję spajker.:
Długo nad tym tekstem myślałeś?
Cytuję cześ:
w geesie są same czesie.
Cytuję spajker.:
Nie ma takiej rzeczy w gie-esie której się nie wyniesie
Cytuję spajker.:
Dla ciebie mogę być dewiantem bo twoje zdanie nic dla mnie nie znaczy śmieciu! A tak dla twojej wiadomości to nie jestem za konfederacją a już na pewno nie za pisem!!!
Cytuję Cześ:
za komuny złodziejstwo to był polski sport narodowy. kradłeś coś w firmie i było na to przyzwolenie społeczne. złodziejstwo nazywano " wuniosłem z zakładu pracy". dzisiaj nowym sportem narodowym polaków jest żebractwo. ludzie z dumą obnoszą się z tym że dostali dostację czyli jałmużnę. o tym że jałmużna jest płacona im z polzskiej składki do ue już nie ogarniają. polska dostaje od uni per saldo około 30 miliardów złotych rocznie czyli tyle ile wynosi program 500+. no ale jak cygan albo mieszkaniec amazonii dostanie jakiś drobioazg za darmo to się cieszy. polacy nie wstydzą się ani złodziejstwa ani żebractwa. honoru brak.
Cytuję cześ:
nie zaprzeczasz że jesteś dewiantem. zaprzeczasz tylko że jesteś z pisu.
Cytuję jarkacz:
Pisowski???? Spajker mówi że ja jestem z konfederacji
Cytuję RES:
Jak najbardziej!!!
Cytuję Cześ:
Ty tak poważnie?
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.