W Krzywinie doszło do zdarzenia. Traktor „złamał się” i stanął w poprzek jezdni, a bus wpadł do rowu. Droga została całkowicie zablokowana. Na miejscu pojawiły się służby i wyciągnęły pojazd spoza pasa jezdni.
W Sarbach na łuku drogi (w pobliżu szkoły), z powodu śliskiej nawierzchni utknęły dwie ciężarowe cysterny. Również do zdarzenia doszło na odcinku drogi z Sarb w kierunku Mikołajowa. Wywrócił się ciągnik ze zbożem. Na miejscu pojawiła się straż pożarna i wstrzymała ruch. Rozsypane zboże zostało już uprzątnięte.
Także w innych miejscach powiatu, zwłaszcza tam, gdzie są wzniesienia, pojawiły się utrudnienia w ruchu. W Kazanowie i Nieszkowicach drogę zablokowały samochody ciężarowe.
Do naszej redakcji telefonowali oburzeni kierowcy. Mówili, że piaskarki pojawiły się na drogach zbyt późno. - Osoby decydujące o wysłaniu służb, aby posypały jezdnię piaskiem i solą powinny wcześniej reagować. Na jakieś bzdury są pieniądze, a na utrzymanie dróg nie ma...? – mówił ze zdenerwowaniem pan Andrzej, czytelnik naszej gazety.
Zdjęcia z akcji w Krzywinie
Komentarze
Cytuję spajker.:
Gdzie ty żyjesz? Na Kamczatce???
Cytuję Cześ:
jak wytrzeźwiałeś koło 15tej to już nie było. w nocy jest mróz od kilku dni. te samochody w poprzek jezdni to nie lepperowska blokada dróg ale dowód na to że jezdnie były niebezpiecznie śliskie.
Cytuję spajker.:
Jaka gołoledź jak nawet mrozu nie było jełopo!!!
Cytuję cześ:
znajomy z obornik śląskich odśnieżał okolice. zawsze zaczynał od posypania drogi przed urzędem gminy a później resztę aby urzędnicy byli zadowoleni z jego usług.
spójrz na zdjęcia wyżej czesiu a zrozumiesz że te pojazdy utknęły z powodu gołoledzi. ty ze śniegiem o 15tej kontaktu nie miałeś. z rozumem też nie.
Dajcie spokój! Ja do pracy dojechałem i jak o 15 wyszedłem to nawet nie wiedziałem że śnieg padał!!! Co wy tu mówicie???
Cytuję dst001:
no qrwa. inni są do sypania piaskiem. ja jestem od tego by użyczyć swojego nazwiska na lukratywnej liście płac. co ty choooju zgliwiwły myślisz że ja ma taczkę z piaskiem? czy kurła jestem metereologiem abym wiedział że jutro będzie ślisko.? pomyśl chamie że ja jestem człowiekiem do spraw wielkich a nie yetim czyli człowiekiem śniegu chamie!!!!!!
Urzędnicy uznali swoje obowiazki za zbędne. Skoro czuwają inne służby straż, pogotowie czy policja to po cholerę rankiem zrywać się z wyra i służyć temu niewdzięcznemu plebsowi.
Cytuję Pchła Szachrajka:
w dużych miastach jeździ 1 000 razy więcej pojazdów i one rozjadą gołoledź kołami zanim zareagują służby drogowe.
dom na prowincji kosztuje mniej niż kawalerka w dużym mieście. ma to swija cenę. taki bogoc wioskowy z willą z tujami kozakuje swoim bogoctwem przed takimi jak on prymitywami no ale temat kończy sie w zimie. zwykły opad śniegu kończy kozactwo umysłowych eunuchów wioskowych, których suvy poległy na śliskiej jezdni.
znajomy miał kontrakt wieloletni na zimowe odśnieżanie i na wywóz śmieci.
znajomy mówił że odśnieżanie zaczynał od ulicy przed urzędem gminy tak aby urzędnicy jadący do pracy mieli wrażenie że on dobrze daje sobie radę z zimą i że zasługuje na setki tysięcy gminnych pieniędzy. oborniki śląskie.
Cytuję TruckdriverDST:
zimowe utrzymanie dróg i skup butelek są w polsce niewykonalne już od czasów mieszka 1go.
Wszyscy płacą podatek drogowy to dlaczego w miastach dużych mają przejezdne zimą cały czas drogi a na prowincji samochody jak śnieg spadnie po rowach są. Ah trudne jest życie na wsiach
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.