Sałatka „Moja ulubiona”
Składniki:
pieczarki (500 g)
por ( 1 szt.)
jajko (10 szt.)
kukurydza (1 puszka)
majonez
sól, pieprz (do smaku)
Przygotowanie:
1. Pora umyć, pokroić drobno,
posolić i odstawić na 2 godziny.
2. Pieczarki obrać i pokroić w talarki.
Potem gotować przez 15 - 20 minut.
3. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić
w grubszą kostkę.
4. Dodać kukurydzę. Składniki wymieszać z
majonezem. Spróbować, i, jeśli to konieczne,
doprawić solą i pieprzem.
Wskazówki:
Jeśli bardzo lubi się pieczarki, śmiało można dodać
więcej. Por zazwyczaj jest dość ostry, dlatego radzę
ograniczyć ilość do jednego.
Smacznego!
Sałatka z porem
i pieczarkami jest idealna
w każdym czasie, nie tylko na święta
UWAGA!
Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij zieloną chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.
RE: Specjały z naszej kuchni!
A kukurydza jest wielokrotnego użytku. Czekam na kolejny jakiś przepis z kukuruzom.RE: Specjały z naszej kuchni!
Po zjedzeniu sałatka idealnie wychodzi góra i dołem :-x