W toku wykonywanych czynności zabezpieczono aparaturę do jego produkcji. Ponadto w trakcie przeszukania pomieszczeń mieszkalnych znaleziono 15 sztuk naboi do broni palnej, pochodzących prawdopodobnie z okresu II wojny światowej. Na tej podstawie mężczyzna został doprowadzony na teren tutejszej jednostki celem wykonania czynności procesowych.
Pędził bimber i przechowywał naboje...

W toku wykonywanych czynności zabezpieczono aparaturę do jego produkcji. Ponadto w trakcie przeszukania pomieszczeń mieszkalnych znaleziono 15 sztuk naboi do broni palnej, pochodzących prawdopodobnie z okresu II wojny światowej. Na tej podstawie mężczyzna został doprowadzony na teren tutejszej jednostki celem wykonania czynności procesowych.
Komentarze
Mam pełno naboi, znalazłem na swojej ziemi i nic nikomu do tego!!! Z czasów II WŚ mam i nic komu do tego!!! Znalezione u siebie to moje!!!
Cytuję TruckdriverDST:
zawsze może powołać się na precedens, jego dziadek nosi w sobie kule z wehrmachtu, dostał serię z mp40 ale przeżył i uciekł. kul ani nie oddał niemcom ani nie zgłosił policji nielegalnej kolekcji amunicji z czasów wojny. na legalu.
Mógł powiedzieć że naboje zbiera z przeznaczeniem przekazania jako daru dla armii szoszońskiej.
Ile mauserow bimbru zabezpieczono u tego przestępcy?
produkcja żywności jest karalna. jak zrobię ser biały ze ssiadłegp mleka to też narusze mnóstwo prepisów. ja mam zdjęci z czsów i 1wszej i 2giej wojny światowej i nawet grzywke zaczesuję n lewo. jaka jest szkodliwośc społeczna mojej nielegalnej bezsanepidowej produkcji sera białego i moich plemników, które w drugowojennym lebensdorf mogłyby posłużyć do reprodukcji rasy panów?
korupcja polityczna i ekonomiczna w polsce szerzy się na potęgę. wójt pcimia zostaje prezesem największej firmy w europie, sołtysowa zostaje premierem dużego państwa, ambergoldy z synem premiera okradaja miliony polaków, niesolidny kredyciarz zakłada partie niesolidnych kredyciarzy i zostaje wicepremierem, koń ze swastyka zostje fruhim wicepremierem, kardynał okazuje sie byc pedofilem, prała okazuje się byc pedofilem, biskup okazuje się być pedofilem i łapówkarzem a policja ma sukces. złapała kolesia na niezdrowej diecie. zamiast zrobić sobie kanapke z trucizna czyli z parówkami z marketu o zawartości mięsa 1,5% to zrobił sobie alkohol n śniadanie. do tego miał obrazy z czasów wojny i dom z czasów wojny. gdyby te naboje z czasów wojny nosił w sobie to byłby solidnie opłacanym kombatantem. co za pech że nie połknął tych naboi.
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.