ZNAJDŹ NA STRONIE

Patryk Ostrowski był jednym z liderów Strzelinianki

To jeden z najgłośniejszych transferów tego lata z udziałem zawodnika ze Strzelina. Patryk Ostrowski, jeden z liderów Strzelinianki, został nowym piłkarzem WKS-u Wierzbice, który rozpoczął budowę kadry na rozgrywki IV ligi. 25-letni ofensywny pomocnik przez ostatnie dwa sezony należał do kluczowych postaci strzelińskiego zespołu.

W barwach Strzelinianki rozegrał 54 ligowe spotkania, zdobywając 39 bramek, czym znacząco przyczynił się do dobrych wyników drużyny. Jego szybkość, kreatywność i skuteczność sprawiły, że był jednym z najważniejszych zawodników. Ostrowski przez lata reprezentował Śląsk Wrocław, gdzie przeszedł przez wszystkie szczeble klubowej akademii. W trakcie pobytu we wrocławskim klubie trenował również z drugim zespołem, występującym na poziomie III ligi. W swojej dotychczasowej karierze reprezentował także Lechię Dzierżoniów i Polonię Nysa. Transfer do beniaminka IV ligi oznacza dla Patryka Ostrowskiego kolejny krok w sportowym rozwoju. WKS Wierzbice kompletuje skład z myślą o wymagającym sezonie na wyższym poziomie rozgrywkowym, a pozyskanie jednego z najlepszych zawodników klasy okręgowej jest wyraźnym sygnałem ambitnych planów klubu.

UWAGA!
Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij choragiewka875chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.
Ukryj formularz komentarza

2500 Pozostało znaków

Przeczytaj również