To jeden z najgłośniejszych transferów tego lata z udziałem zawodnika ze Strzelina. Patryk Ostrowski, jeden z liderów Strzelinianki, został nowym piłkarzem WKS-u Wierzbice, który rozpoczął budowę kadry na rozgrywki IV ligi. 25-letni ofensywny pomocnik przez ostatnie dwa sezony należał do kluczowych postaci strzelińskiego zespołu.
W barwach Strzelinianki rozegrał 54 ligowe spotkania, zdobywając 39 bramek, czym znacząco przyczynił się do dobrych wyników drużyny. Jego szybkość, kreatywność i skuteczność sprawiły, że był jednym z najważniejszych zawodników. Ostrowski przez lata reprezentował Śląsk Wrocław, gdzie przeszedł przez wszystkie szczeble klubowej akademii. W trakcie pobytu we wrocławskim klubie trenował również z drugim zespołem, występującym na poziomie III ligi. W swojej dotychczasowej karierze reprezentował także Lechię Dzierżoniów i Polonię Nysa. Transfer do beniaminka IV ligi oznacza dla Patryka Ostrowskiego kolejny krok w sportowym rozwoju. WKS Wierzbice kompletuje skład z myślą o wymagającym sezonie na wyższym poziomie rozgrywkowym, a pozyskanie jednego z najlepszych zawodników klasy okręgowej jest wyraźnym sygnałem ambitnych planów klubu.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij