Niedawno w strzelińskim starostwie podpisano umowę na remont drogi dojazdowej do gruntów rolnych Zborowice – Stary Wiązów. Prace mają kosztować ponad 900 tys. zł.

Chodzi o remont drogi powiatowej nr 3097D relacji Zborowice – Stary Wiązów. Umowę w imieniu powiatu podpisał Waldemar Łysiak, dyrektor Powiatowego Zarządu Dróg w Strzelinie. Roboty wykona firma Strabag. Podczas remontu mogą wystąpić trudności. Wykonawca przewidział planowe zamknięcie drogi, ale tylko...
Cały artykuł na ten temat zamieściliśmy w 44 (1182) wydaniu papierowym Słowa Regionu. Materiał ten, w całości, przeczytasz  również na portalu egazety.pleprasa.pl, a także e-kiosk.pl

Komentarze   

spajker. Permalink8 +2 spajker.
RE: Wyremontują drogę na pola
Cytuję Cześ:
Cytuję spajker.:
ten wieloryb na zdjęciu to operator walca drogowego? wygląda jak balast dla walca.

To raczej twoja rola :lol:

capticha: wskaż najcięższe cielska utuczone budżetową pensją, które lansują się zdjęciami i jakimiś pozowanymi zdjęciami.
2023-11-19 19:22 Cytować Zgłoś administratorowi
Cześ Permalink7 0 Cześ
Cytuję spajker.:
ten wieloryb na zdjęciu to operator walca drogowego? wygląda jak balast dla walca.

To raczej twoja rola :lol:
2023-11-19 18:53 Cytować Zgłoś administratorowi
spajker. Permalink6 +1 spajker.
2023-11-19 18:31 Cytować Zgłoś administratorowi
spajker. Permalink5 +3 spajker.
Cytuję Xxxx:
Cytuję Ja:
Wstyd... powiat strzeliński ma najgorsze drogi wystarczy spojrzeć na gminę Przeworno porażka totalna a oni będą drogi na pola remontowac haha pilnujcie się w łeb

Ministerstwo ogłosiło program dofinansowań na remonty dróg dojazdowych do pól i stąd właśnie taka nazwa tego zadania, ale to jest poprostu remont zwykłej drogi powiatowej, ale sprytnie udało sie pieniądze wyrwac

oszustwo? bezkarne? kto beknie za to? komu trzeba będzie oddawać dotacje? ile ttrzeba będzie oddać dofinansowanie?
2023-11-18 12:58 Cytować Zgłoś administratorowi
Xxxx Permalink4 0 Xxxx
Cytuję Ja:
Wstyd... powiat strzeliński ma najgorsze drogi wystarczy spojrzeć na gminę Przeworno porażka totalna a oni będą drogi na pola remontowac haha pilnujcie się w łeb

Ministerstwo ogłosiło program dofinansowań na remonty dróg dojazdowych do pól i stąd właśnie taka nazwa tego zadania, ale to jest poprostu remont zwykłej drogi powiatowej, ale sprytnie udało sie pieniądze wyrwac
2023-11-17 20:02 Cytować Zgłoś administratorowi
cześ Permalink3 0 cześ
Cytuję spajker.:
Cytuję Ja:

a może te pola zostaną przekształcone w działki budowlane i dlatego potrzebne są drogi i infrastruktura? czyje są te pola? temat przerabiany w strzelinie i w białym kościele. na wrocławskich maślicach też.

A może Niemcy będą tam węgiel kopać? To wyjaśnia że najpierw Polak sługa musi im drogę zrobić :D
2023-11-17 15:07 Cytować Zgłoś administratorowi
spajker. Permalink2 +5 spajker.
Cytuję Ja:

a może te pola zostaną przekształcone w działki budowlane i dlatego potrzebne są drogi i infrastruktura? czyje są te pola? temat przerabiany w strzelinie i w białym kościele. na wrocławskich maślicach też.
2023-11-17 10:43 Cytować Zgłoś administratorowi
Ja Permalink1 +2 Ja
Drogi
2023-11-17 09:30 Cytować Zgłoś administratorowi
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów, nie zamieszczaj nasyconym nienawiścią, obraźliwych komentarzy. Jeśli widzisz wpis, który jest hejtem, użyj opcji - zgłoś administratorowi.