Koło Wędkarskie nr 39 Okoń zorganizowało sprzątanie akwenu „kaolina” w Wyszonowicach. Zbiornik należy do gminy Wiązów i jest dzierżawiony przez PZW. Kilka lat temu opiekowali się nim wędkarze z koła PZW Wiązów, ale od kiedy większość z nich przeszła do stowarzyszenia Nasza Woda oraz po likwidacji koła PZW Wiązów, zbiornik przestał mieć wędkarskiego gospodarza, który by się nim zajmował.
Teraz o czystość wokół zbiornika zadbali wędkarze z Koła nr 39 Okoń, którzy dostali ten akwen pod opiekę. Większość zebranych śmieci to pojemniki po przynętach i zanętach, woreczki i butelki po wszelkiego rodzaju napojach, w tym alkoholowych
Na ten temat pisaliśmy w 16 (1104) wydaniu papierowym Słowa Regionu. Cały artykuł przeczytasz również na portalu egazety.pl, eprasa.pl, a także e-kiosk.pl

Komentarze   

cześ Permalink4 0 cześ
RE: Posprzątali po wędkarzach brudasach
Cytuję Pkr:
Cytuję Wentkosz:
Może by tak strażnicy SSR zaczęli sprawdzać konsekwentnie stanowiska wedkarzy i egzekwować przepis wymagający porzadku w obrębie zajmowanego stanowiska

Są strażnicy to źle, bo się czegoś czepiają...nie ma to jeszcze gorzej...
A wystarczy zwykła kultura, żeby zadbać o stanowisko na które zazwyczaj wracasz wędkując.
Osobiście nie mam nic do SSR mimo iż w tamtym roku zapłaciłem za brak dokumentów przy sobie...no cóż moja wina więc i zapłaciłem...
A za syfilizm równie dobrze np. Na bialym może się zabrać straż miejska. Ich to nigdy nie widziałem...nigdy... a przecież pracują codziennie.

Ta straż rybacka jest tak samo potrzebna jak straż miejska! Od tego jest policja! Od tego oni są!
2022-05-11 09:09 Cytować Zgłoś administratorowi
Pkr Permalink3 0 Pkr
SR
Cytuję Wentkosz:
Może by tak strażnicy SSR zaczęli sprawdzać konsekwentnie stanowiska wedkarzy i egzekwować przepis wymagający porzadku w obrębie zajmowanego stanowiska

Są strażnicy to źle, bo się czegoś czepiają...nie ma to jeszcze gorzej...
A wystarczy zwykła kultura, żeby zadbać o stanowisko na które zazwyczaj wracasz wędkując.
Osobiście nie mam nic do SSR mimo iż w tamtym roku zapłaciłem za brak dokumentów przy sobie...no cóż moja wina więc i zapłaciłem...
A za syfilizm równie dobrze np. Na bialym może się zabrać straż miejska. Ich to nigdy nie widziałem...nigdy... a przecież pracują codziennie.
2022-05-10 19:25 Cytować Zgłoś administratorowi
Wentkosz Permalink2 +2 Wentkosz
Javk
2022-05-10 18:48 Cytować Zgłoś administratorowi
cześ Permalink1 +3 cześ
RE: Posprzątali po wędkarzach brudasach
Dobra akcja bo nikt inny o to nie zadba jak tylko sami wędkarze!!!
2022-05-10 14:51 Cytować Zgłoś administratorowi
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów, nie zamieszczaj nasyconym nienawiścią, obraźliwych komentarzy. Jeśli widzisz wpis, który jest hejtem, użyj opcji - zgłoś administratorowi.