Zatrzymanie poszukiwanego mężczyzny w Strzelinie
We wtorek, 12 września, policjanci na terenie Strzelina zatrzymali 36-letniego mężczyznę, mieszkańca powiatu strzelińskiego, który był poszukiwany przez sąd listem gończym. Zgodnie z decyzją sądu, mężczyzna został doprowadzony do Zakładu Karnego, gdzie ma odbyć karę pozbawienia wolności.
Pijana kobieta uciekła
12 września doszło do zdarzenia drogowego na odcinku drogi wojewódzkiej w Brożcu, w którym uczestniczyły ciągnik rolniczy i samochód osobowy marki Hyundai. Kierująca Hyundaiem nie zachowała należytych środków ostrożności podczas skrętu, co spowodowało kolizję z ciągnikiem rolniczym. Kierująca uciekła się z miejsca zdarzenia w kierunku Trześni. Policja odnaleźli kierującą i potwierdzili, że 23-letnia kobieta była nietrzeźwa (blisko 2,5 promila alkoholu w wydychanym powietrzu). Okazało się także, że kobieta posiadała aktywny sądowy zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych. Została zatrzymana i przewieziona na izbę wytrzeźwień, a następnie przesłuchana w jednostce policji.
Kolizja drogowa w Strzelinie przy ul. Brzegowej
12 września na ul. Brzegowej w Strzelinie doszło do kolizji drogowej. Kierowca samochodu marki Volkswagen nie zachował bezpiecznej odległości między pojazdem poprzedzającym i uderzył w tył samochodu marki Citroen. Sprawca kolizji został ukarany mandatem karnym.
Kolizja drogowa przy ul. Dzierżoniowskiej w Strzelinie
12 września na ul. Dzierżoniowskiej w Strzelinie miała miejsce kolizja drogowa. Kierujący samochodem osobowym marki Opel nie zachował bezpiecznej odległości i uderzył w tył pojazdu marki Ford. Sprawca kolizji został ukarany mandatem karnym.
Uszkodzenie pojazdu w Strzelinie przy ul. Kamiennej
Mieszkaniec powiatu strzelińskiego zgłosił 12 września, że inny kierowca nie zachował należytych środków ostrożności i uszkodził powłokę lakierniczą jego zaparkowanego samochodu osobowego marki Citroen przy ul. Kamiennej w Strzelinie.
Niedopuszczalne manewry na autostradzie A4
Tego samego dnia, na autostradzie A4 na odcinku 184 km, policjanci Ogniwa Ruchu Drogowego ujawnili dwa przypadki niedopuszczalnych manewrów. Kierowcy ciągników siodłowych marek Scania i Man z naczepami wykonali manewr wyprzedzania, pomimo obowiązującego zakazu. Obaj sprawcy wykroczeń odmówili przyjęcia mandatów karnych.
Zatrzymanie nietrzeźwego rowerzysty w Jegłowej
W Jegłowej, 12 września, policja zatrzymała do kontroli drogowej 37-letniego rowerzystę, który poruszał się po drodze publicznej w stanie po użyciu alkoholu (blisko 0,3 promila alkoholu w wydychanym powietrzu).
Komentarze
Cytuję ed:
On jeździ na zbiór dobrze płatnych stanowisk budżetowych przydzielonych mu podczas wyborów dokonywanych na masówkach emerytów zaczadzonych matką boska na ogródkach działkowych domanskiego w Oławie. Jego wyborców czuć naftaliną i kostką maggi. Jego wyznawcy śpiewają boże coś Polskę opuścił.
Cytuję lucjan:
Jeździsz tam razem z Moradzieckim?
Cytuję lucjan:
Podoba ci się PiS to zapisz się na pielgrzymkę do Torunia i do Fatimy. To tak zwana ucieczka w średniowiecze.
Cytuję Spajker.: - to jest tak zwana ucieczka do przodu. Podoba ci się Platforma Obywatelska. to zapisz się na zbiór szparagów na rok 2024
Kiedy miejscowa policja pochwali się że zaprowadziła porządek w rynku. Wieczorne rajdy złomów do późnej nocy czy musi dojść do tragedii...?? Policja nie chce,nie może a może chce tylko chęci brak. Puste baki w radiowozach,brak prądu w elektryku,ok. Jest jeszcze monitoring czy tylko atrapy kamer...?? Będzie trzeba zainteresować media,być może wtedy komendant oprócz pierd...a w fotel weźmie się do roboty.
Cytuję lucjan:
Dlatego że ciecz o nazwie wino to dla mężczyzny nośnik C2h5oh a dla kobiet to bukiet zapachów i nośnik ich samozachwytu i plaster na ich kompleksy. Wino dla kobiet to jak tombak dla cygana. Płaci ktoś inny ale splendor picia sfermentowanej cieczy i fejm spływa na mnie. Mężczyzna odkapslowujacy Arizonę chce zagłuszyć swoją wołająca o pomoc psychikę a kobieta chce tego samego ale Arizonę wącha.
W Gminnej Bibliotece Publicznej w Wiązowie miał miejsce finisaż wystawy malarstwa na którym częstowano kobiety winem.
Dlaczego kobiety wpychają nos do kieliszka kiedy piją wino? Przecież wystarczy przyłożyć do ust szyjkę od butelki.
Cytuję Buba:
A po co ja zaczynałem polemikę z umysłową amebą której kazano mówić że z policji nie jest?
Cytuję Spajker.:
NIE jestem policjantem. Ty oczywiście wiesz że jestem. JPRDL po co ja zaczynałem dyskusję z wariatem...
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.