Jak wybierał powiat strzeliński?
Poważne zmiany zaszyły w Radzie Gminy Kondratowice. Próbowano odwołać przewodniczącego jednej z komisji, a w zamian miejsce w komisjach straciła piątka radnych. Czy sytuacja ta nie jest przypadkiem precedensem na skalę Dolnego Śląska, a nawet kraju?
Większość z nas była, i to pewnie nie jeden raz, świadkiem agresywnych i niebezpiecznych zachowań kierowców na drodze. Niestety, agresja jest pośrednio przyczyną większości wypadków, również tych, które co tydzień odnotowujemy na terenie naszego powiatu. Co jest przyczyną takich zachowań? O tym można przeczytać na str. 13.
Opisujemy kilka inwestycji drogowych i problemów z nimi związanych.
Niestety, bez zmian jest sytuacja związana z dużą ilość wypadków i zdarzeń, w których musieli interweniować strażacy bądź policjanci.
Tradycyjnie znajdziecie także w Słowie cotygodniową kronikę policyjną i strażacką, wydarzenia kulturalne, około 300 ogłoszeń drobnych, bezpłatny Program TV i wiele innych.
Przy tej okazji zwracamy się do Was drodzy Czytelnicy z apelem. Jeśli wiecie o rzeczach, które Waszym zdaniem powinny zostać nagłośnione, zrobiliście ciekawe zdjęcia lub nakręciliście wyjątkowy film, to skontaktujcie się z nami, wysyłając maila: kontakt@sloworegionu.pl lub za pomocą naszego profilu facebookowego. Dzięki Waszym zgłoszeniom mobilizujemy urzędników, instytucje i służby do działania.
Zapraszamy do lektury najnowszego numeru Słowa.
{jcomments off}

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij
RE: Jak wybierał powiat strzeliński?
Co za amatorszczyzna, nawet nie kontrolujecie co pokazujecie ludziom na stronie. I ja sie pytam, gdzie ostrzezenia GIS???? Co? Faza wam minela? A jajka Gallus to co? Pisać ostrzeżenie, a nie wybory. To jest na stronie PKW od poniedziałku już.RE: Jak wybierał powiat strzeliński?
Wiem o rzeczy, którą chcę nagłośnić. Czytajcie to co piszecie i usuwajcie błędy. Zlane macie słowa i ciężko się to czyta!