Pracuje piętnaście lat. Spełnia swoje marzenia. Od dziecka chciała być fryzjerką. I tak jest. Ma wyrobioną specyficzną filozofię swojej pracy. Przyjeżdżają do niej klientki z różnych regionów Polski, także z powiatu strzelińskiego.
Cecylia Kycia każdego wita promiennym uśmiechem. Fryzjerka mówi, że kocha ludzi i bardzo lubi pracę z nimi. I tak jest od piętnastu lat. W kalendarzu gęsto od terminów wizyt. Przyjeżdżają przede wszystkim kobiety. Oczywiście, przyjmuje także mężczyzn i dzieci.
- Zawsze chciałam być fryzjerką. Będąc w piątej klasie szkoły podstawowej czesałam swoje koleżanki, a nawet podcinałam im włosy – wspomina pani Cecylia. Okazuje się, że z umiejętności uczennicy korzystały również nauczycielki. - Podczas zajęć z wychowania fizycznego czesałam panie uczące w mojej szkole. Tak, tak! Tutaj dzieci ćwiczą, a ja układam fryzury – dodaje z uśmiechem. Nasza rozmówczyni od małego wykazywała się odwagą w tym, co robiła na głowach. Oczywiście również w kwestii kolorów. - A jakże, farbowałam też włosy – mówi. - Robiłam mieszanki i zawsze najpierw próbowałam na sobie. Fascynowały mnie różne odmiany blondu. I tak zostało mi do dzisiaj.
Na ten temat pisaliśmy w 36 (1124) wydaniu papierowym Słowa Regionu. Cały artykuł przeczytasz również na portalu egazety.pleprasa.pl, a także e-kiosk.pl

Komentarze   

spajker. Permalink7 0 spajker.
RE: Fryzjerka do zadań specjalnych
Cytuję trosta:
Patrzcie - www.wyposazenie-salonu-fryzjerskiego.pl/
Zwracajcie uwagę na dostępne rozwiązania. Jeśli salon nie zapewnia jakości, to szkoda czasu na korzystanie z niego.
Zdrowy rozsądek - to przede wszystkim.

masz rację zdrowy rozsądek przede wszystkim. był w strezlinie zakład fryjerski na ul wolności. strzygł tam stary lwowiak z łagiewnik chyba. sympatyczny niedrogi i życzliwy dla ludzi. robota dobra. pomieszcenie mocno siermiężne ale to był zakład a n ie salon fryzjerski. super sprawa.
zdarzyło mi się ciąć włosy we wrocławiu. fryzjerka sorry stylistka kłuła mnie nożycami w głowę jak by sprawdzała czy schabowy już miękki, szarpała za włosy jakby kurę chciała oskubać a na koniec tak wyżelowała że elvis byłby zazdrosny. obolały i wyżelowany po powrocie do domu najpierw zmyłem ten żel z głowy a później skreśliłem salon z sadystką z mapy mojego życiorysu.
pytanie o jakość? wolę starego lwowiaka strzygącego na trawniku aniżeli stylistke traktującego dostawcę pieniędzy jak główke kapusty w świetle halogenów.
wniosek? w każdym zawodzie sa mistrzowie i rzemieślnicy. lwowiak był mistrzem sztuki fryzjerskiej i mistrzem komunkacji z klientem. wnętrze siermiężne ale wystarczająco dobre.
2023-07-14 16:03 Cytować Zgłoś administratorowi
trosta Permalink6 -1 trosta
trosa
Patrzcie - www.wyposazenie-salonu-fryzjerskiego.pl/
Zwracajcie uwagę na dostępne rozwiązania. Jeśli salon nie zapewnia jakości, to szkoda czasu na korzystanie z niego.
Zdrowy rozsądek - to przede wszystkim.
2023-07-14 12:45 Cytować Zgłoś administratorowi
spajker. Permalink5 +1 spajker.
Cytuję Tworki:
Cytuję spajker.:
Cytuję cześ:
Cytuję Agata Wiśniewska-Ku:
Cecylka to NAJLEPSZA fryzjerka. Profesjonalna,zawsze dobierze fryzurę i kolor. Od Niej ZAWSZE wychodzi się zadowolonym. Swoim uśmiechem i optymizmem zaraża. POLECAM, POLECAM, POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!❤️❤️❤️

Prosta zasada, jak nie będę zadowolony to nie zapłacę!!!

to jest zasada narcyza. mam znajomego. trzycyfrozy mulrimilioner. do majątku doszedł drogą mało etyczną i mało praworządną. chwali się on, tak aby dodać sobie splendoru, że kiedyś w restauracji zamówił makaron ryżowy z prowincju wuhan a kelner przyniósł makaron z prowincji seczuam. on poznał się na oszustwie i za obiad nie zapłacił . nie był zadowolony a przy okazji jego lachociąg zobaczył jak ważny jest mariusz, on trzęsie drogą restauracją. moje zdanie jest takie. zamówiłeś to zapłać albo odstąp od umowy. ten [censored]jad zjadł obiad, powiedział że ryż do makaronu był z innego regionu geograficznego i za zjedzony obiad nie zapłacił. człowiek honoru powiedziałby po pierwszym kęsie że zamówił coś innego i proszę wymienić albo to zabrać. nuworysz mariusz usługe gastronomiczną skonsumował i za nią nie zapłacił i jeszcze chwali sie tym na necie. jak idę do kina to płacę nawet wtedy kiedy film mi się nie podobał. jak zamówię barszcze w barze to płacę nawet jak nie jestem zadowolony ze smaku. zamówiłem - płacę a jak nie smakuje to więcej tam nie pójdę. no ale nie każdy tak ma.

Spajker, znowu leków z rana zapomniałeś?

o tobie nie zapomniałem.
2022-09-26 18:29 Cytować Zgłoś administratorowi
Tworki Permalink4 -2 Tworki
Cytuję spajker.:
Cytuję cześ:
Cecylka to NAJLEPSZA fryzjerka. Profesjonalna,zawsze dobierze fryzurę i kolor. Od Niej ZAWSZE wychodzi się zadowolonym. Swoim uśmiechem i optymizmem zaraża. POLECAM, POLECAM, POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!❤️❤️❤️

to jest zasada narcyza. mam znajomego. trzycyfrozy mulrimilioner. do majątku doszedł drogą mało etyczną i mało praworządną. chwali się on, tak aby dodać sobie splendoru, że kiedyś w restauracji zamówił makaron ryżowy z prowincju wuhan a kelner przyniósł makaron z prowincji seczuam. on poznał się na oszustwie i za obiad nie zapłacił . nie był zadowolony a przy okazji jego lachociąg zobaczył jak ważny jest mariusz, on trzęsie drogą restauracją. moje zdanie jest takie. zamówiłeś to zapłać albo odstąp od umowy. ten [censored]jad zjadł obiad, powiedział że ryż do makaronu był z innego regionu geograficznego i za zjedzony obiad nie zapłacił. człowiek honoru powiedziałby po pierwszym kęsie że zamówił coś innego i proszę wymienić albo to zabrać. nuworysz mariusz usługe gastronomiczną skonsumował i za nią nie zapłacił i jeszcze chwali sie tym na necie. jak idę do kina to płacę nawet wtedy kiedy film mi się nie podobał. jak zamówię barszcze w barze to płacę nawet jak nie jestem zadowolony ze smaku. zamówiłem - płacę a jak nie smakuje to więcej tam nie pójdę. no ale nie każdy tak ma.

Spajker, znowu leków z rana zapomniałeś?
2022-09-26 17:16 Cytować Zgłoś administratorowi
spajker. Permalink3 +1 spajker.
Cytuję cześ:

2022-09-26 11:16 Cytować Zgłoś administratorowi
cześ Permalink2 -3 cześ

2022-09-25 19:28 Cytować Zgłoś administratorowi
Agata  Wiśniewska-Ku Permalink1 -2 Agata Wiśniewska-Ku
Podziw i zachwyt
2022-09-22 19:49 Cytować Zgłoś administratorowi
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów, nie zamieszczaj nasyconym nienawiścią, obraźliwych komentarzy. Jeśli widzisz wpis, który jest hejtem, użyj opcji - zgłoś administratorowi.