Małgorzata Korda z gminy Wiązów ponownie założy koszulkę Śląska Wrocław. Doświadczona defensorka wraca do WKS-u po trzech latach i w sezonie 2026/2027 będzie występować w Ekstralidze na najwyższym szczeblu kobiecych rozgrywek.
Powrót Małgorzaty Kordy do Wrocławia to z pewnością dobra wiadomość dla kibiców z regionu. 28-letnia zawodniczka pochodzi z Wiązowa, a swoją piłkarską przygodę rozwijała właśnie we Wrocławiu. W barwach Śląska w pierwszej drużynie występowała do 2023 roku. W sumie rozegrała 61 spotkań, zdobywając cztery bramki. Pełniła również funkcję kapitana zespołu. Po trzech latach spędzonych poza Wrocławiem, Korda zdecydowała się wrócić do klubu, w którym rozwinęła się piłkarsko. – Na pewno czuję się podekscytowana tym, że mogę tutaj wrócić. Tu się wychowywałam i stawiałam pierwsze piłkarskie kroki. Spędziłam we Wrocławiu wiele pięknych lat, dlatego tym bardziej cieszę się, że znowu zagram w barwach Śląska. Uznałam, że to dobry moment w moim życiu na powrót. Z tego powodu zdecydowałam się na ten ruch. Mam sentyment do tego miasta, to bliskie mi miejsce – mówiła po podpisaniu kontraktu Małgorzata Korda. Po opuszczeniu WKS-u zawodniczka przeniosła się na północ Polski i zasiliła Pogoń Tczew. W tym klubie spędziła trzy kolejne sezony, zdobywając cenne doświadczenie na najwyższym poziomie kobiecego futbolu. Teraz defensorka wraca do Wrocławia, a jej umowa ze Śląskiem będzie obowiązywać przez rok – do końca sezonu 2026/2027. Korda ma być jednym ze wzmocnień formacji defensywnej zespołu. – Cieszymy się, że Gosia wraca do Wrocławia. To zawodniczka z regionu, która idealnie wpisuje się w naszą filozofię...
Cały artykuł zamieściliśmy w 32 (1317) wydaniu papierowym Słowa Regionu.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij