ZNAJDŹ NA STRONIE

Małgorzata Korda została piłkarką Śląska Wrocław. Fot. Śląsk Wrocław fot. Śląsk Wrocław

Małgorzata Korda z gminy Wiązów ponownie założy koszulkę Śląska Wrocław. Doświadczona defensorka wraca do WKS-u po trzech latach i w sezonie 2026/2027 będzie występować w Ekstralidze na najwyższym szczeblu kobiecych rozgrywek.

Powrót Małgorzaty Kordy do Wrocławia to z pewnością dobra wiadomość dla kibiców z regionu. 28-letnia zawodniczka pochodzi z Wiązowa, a swoją piłkarską przygodę rozwijała właśnie we Wrocławiu. W barwach Śląska w pierwszej drużynie występowała do 2023 roku. W sumie rozegrała 61 spotkań, zdobywając cztery bramki. Pełniła również funkcję kapitana zespołu. Po trzech latach spędzonych poza Wrocławiem, Korda zdecydowała się wrócić do klubu, w którym rozwinęła się piłkarsko. – Na pewno czuję się podekscytowana tym, że mogę tutaj wrócić. Tu się wychowywałam i stawiałam pierwsze piłkarskie kroki. Spędziłam we Wrocławiu wiele pięknych lat, dlatego tym bardziej cieszę się, że znowu zagram w barwach Śląska. Uznałam, że to dobry moment w moim życiu na powrót. Z tego powodu zdecydowałam się na ten ruch. Mam sentyment do tego miasta, to bliskie mi miejsce – mówiła po podpisaniu kontraktu Małgorzata Korda. Po opuszczeniu WKS-u zawodniczka przeniosła się na północ Polski i zasiliła Pogoń Tczew. W tym klubie spędziła trzy kolejne sezony, zdobywając cenne doświadczenie na najwyższym poziomie kobiecego futbolu. Teraz defensorka wraca do Wrocławia, a jej umowa ze Śląskiem będzie obowiązywać przez rok – do końca sezonu 2026/2027. Korda ma być jednym ze wzmocnień formacji defensywnej zespołu. – Cieszymy się, że Gosia wraca do Wrocławia. To zawodniczka z regionu, która idealnie wpisuje się w naszą filozofię...

Cały artykuł zamieściliśmy w 32 (1317) wydaniu papierowym Słowa Regionu.

UWAGA!
Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij choragiewka875chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.
Ukryj formularz komentarza

2500 Pozostało znaków

Przeczytaj również