Miało być tak pięknie, a wyszło jak wyszło. Remont niby zakończony, ale inni mają teraz ręce pełne roboty. Kto za to zapłaci?

Na sesjach rady powiatu pada wiele pytań. Radni najczęściej pytają o remonty dróg powiatowych lub powody nieremontowania, konkretnych odcinków. Od kilku miesięcy gros pytań dotyczy problemów z drogą powiatową w Starym Wiązowie. Przypomnijmy, że chodzi o odcinek od skrzyżowania z drogą do Wiązowa, w kierunku na Kowalów.
Powiat strzeliński zawarł umowę z gminą Wiązów, na mocy której, na czas remontu drogę przekazano w zarząd gminy. Tym samym to gmina Wiązów zobowiązała się przygotować...
Cały artykuł ukazał się w wydaniu papierowym.

Komentarze   

TruckdriverDST Permalink27 -1 TruckdriverDST
RE: Asfalt im wyszedł, ale reszta już niekoniecznie
Zacytuję tu moje ulubione wywodzące się z południowej Szkocji powiedzenie; " Spierd.....li aż miło"
2022-08-18 11:26 Cytować Zgłoś administratorowi
... Permalink26 +1 ...
To taki juz standard w tym powiecie, gminie, mieście, ciekawy człowiek jest, jak szybko zamkną wolności po remoncie :D
2022-08-15 10:52 Cytować Zgłoś administratorowi
Fach Permalink25 0 Fach
Cytuję Kkkkkkk:
Smutne jest to, że ci nasi powiatowi "fachowcy" i "specjaliści" od budowy dróg nie mają nawet technikum budowlanego a ich doświadczenie z realizacji zadań drogowych jest zerowe. Teraz tylko czekać aż w naszym szpitalu zamiast lekarzy z wykształceniem medycznym zaczną zatrudniać piekarzy, mechanikó i spawaczy, trochę się ich przyuczy i bedzie.

A ty co ? Kadrowym jesteś ??? Znawca się znalazł, uważam, że doświadczenie jest bardziej wiarygodne od wykształcenia, co z tego ,że ktoś ma papier za ser, jajka itd
2022-08-13 14:26 Cytować Zgłoś administratorowi
spajker. Permalink24 +4 spajker.
Cytuję Kkkkkkk:
Smutne jest to, że ci nasi powiatowi "fachowcy" i "specjaliści" od budowy dróg nie mają nawet technikum budowlanego a ich doświadczenie z realizacji zadań drogowych jest zerowe. Teraz tylko czekać aż w naszym szpitalu zamiast lekarzy z wykształceniem medycznym zaczną zatrudniać piekarzy, mechanikó i spawaczy, trochę się ich przyuczy i bedzie.

mam kumpla. skończył on technikum drogownictwa. został prezesem dolnośląskiego banku gospodarczego. bank ten upadł już w 1993 jako pierwszy w polsce. głównym księgowym tego banku był mój kumpel. absolwent technikum budowlanego.
2022-08-13 07:02 Cytować Zgłoś administratorowi
Kkkkkkk Permalink23 +6 Kkkkkkk
2022-08-12 17:33 Cytować Zgłoś administratorowi
foto Permalink22 +5 foto
Podpis do zdjęcia: "Kiedy naściemniałeś w CV i dostałeś tę robotę."
2022-08-12 17:12 Cytować Zgłoś administratorowi
Dejv Permalink21 +1 Dejv
Cytuję spajker.:
Cytuję Dejv:
Cytuję cześ:
Cytuję Dejv:
Cytuję cześ:
[quote name="Dejv"]Takie są te nasze polskie firmy "kogucik". Wystarczy spojrzeć na niemieckie autostrady, mieszanka betonu z asfaltem i drogi remontować nie trzeba przez sto lat. W Holandii potrafią zrobić całą ulicę w jeden dzień i to w kostce, a nie w asfalcie. U nas betonu się nie dodaje, lepszą mieszankę natomiast zabierają sobie na drogi dojazdowe do swoich prywatnych posesji, a na drogi leją smołę, która przy +25 się roztapia jak masło, a przy -15 zapada. U nas jeden krawężnik remontują przez pięć mięsięcy ( to tyle ile postawienie sześciu kondygnacji przy pierwszym lepszym biurowcu budowanym we Wro), po czym okazuje się, że pięciomiesięczny remont krawężnika idzie na marne, bo jeden majster z drugim napił się za dużo o jedno piwo i trza poprawiać. Kiedyś kumpel opowiadał mi, że przy budowie domu tak się nawalili, że całą ścianę trzeba było rozwalać bo była krzywa. Budownictwo rodem z najlepszych komedii Barei.

Ty jesteś ekspert od budownictwa w Niemczech czy Holandii, czy po prostu powtarzasz to co ci tusk niemiecki sługa powiedział bałwanie? Jak tam jest taki raj to droga wolna, cześ jak czapka!

Taki ekspert jak i ty zabużański idioto ze Lwowa. W porównaniu do ciebie nie jestem za żadną opcją. Dla mnie Tusk czy Kaczor to jedno [censored]. Tak samo lewica i prawica. Ja bałwanie nie jestem jak reszta stada baranów, którzy idą za kimś. Porównałem budownictwo zagraniczne do polskich realiów. To są fakty, a nie wyssane z palca rzeczy jakiegoś zdegenerowanego Tuska.

Dla ciebie wszystko lepsze co za granicą, typowy burak![/quote
Moja rodzina mieszkała na tych terenach zanim twoja wiedziała, że tu przyjedzie ze wschodu. Ja całe życie miałem kontakt z technologią i bieżącą wodą. a ty ze słomianymi chatkami i z wioski do wioski musiałeś łódką pływać. I kto tu jest burak ? Wyszedłeś ze stodoły, siano ci wystaje z butów i chcesz wszystkich wyzywać od buraków i gorszych jednocześnie nie mając jakichkolwiek mądrych argumentów.

no a od kogo ma cię on wyzwać jak on zna tylko gryps i nazwy płodów rolnych? w aresanale argumentów ma on bluzgi sztachetę mojkę i kosę.

On ma IQ taczki z sianem, szkoda strzępić ryja :)
2022-08-12 16:43 Cytować Zgłoś administratorowi
spajker. Permalink20 0 spajker.
Cytuję Dejv:
Cytuję cześ:
Cytuję Dejv:
Cytuję cześ:
[quote name="Dejv"]Takie są te nasze polskie firmy "kogucik". Wystarczy spojrzeć na niemieckie autostrady, mieszanka betonu z asfaltem i drogi remontować nie trzeba przez sto lat. W Holandii potrafią zrobić całą ulicę w jeden dzień i to w kostce, a nie w asfalcie. U nas betonu się nie dodaje, lepszą mieszankę natomiast zabierają sobie na drogi dojazdowe do swoich prywatnych posesji, a na drogi leją smołę, która przy +25 się roztapia jak masło, a przy -15 zapada. U nas jeden krawężnik remontują przez pięć mięsięcy ( to tyle ile postawienie sześciu kondygnacji przy pierwszym lepszym biurowcu budowanym we Wro), po czym okazuje się, że pięciomiesięczny remont krawężnika idzie na marne, bo jeden majster z drugim napił się za dużo o jedno piwo i trza poprawiać. Kiedyś kumpel opowiadał mi, że przy budowie domu tak się nawalili, że całą ścianę trzeba było rozwalać bo była krzywa. Budownictwo rodem z najlepszych komedii Barei.

Ty jesteś ekspert od budownictwa w Niemczech czy Holandii, czy po prostu powtarzasz to co ci tusk niemiecki sługa powiedział bałwanie? Jak tam jest taki raj to droga wolna, cześ jak czapka!

Taki ekspert jak i ty zabużański idioto ze Lwowa. W porównaniu do ciebie nie jestem za żadną opcją. Dla mnie Tusk czy Kaczor to jedno [censored]. Tak samo lewica i prawica. Ja bałwanie nie jestem jak reszta stada baranów, którzy idą za kimś. Porównałem budownictwo zagraniczne do polskich realiów. To są fakty, a nie wyssane z palca rzeczy jakiegoś zdegenerowanego Tuska.

Dla ciebie wszystko lepsze co za granicą, typowy burak![/quote
Moja rodzina mieszkała na tych terenach zanim twoja wiedziała, że tu przyjedzie ze wschodu. Ja całe życie miałem kontakt z technologią i bieżącą wodą. a ty ze słomianymi chatkami i z wioski do wioski musiałeś łódką pływać. I kto tu jest burak ? Wyszedłeś ze stodoły, siano ci wystaje z butów i chcesz wszystkich wyzywać od buraków i gorszych jednocześnie nie mając jakichkolwiek mądrych argumentów.

no a od kogo ma cię on wyzwać jak on zna tylko gryps i nazwy płodów rolnych? w aresanale argumentów ma on bluzgi sztachetę mojkę i kosę.
2022-08-12 15:42 Cytować Zgłoś administratorowi
spajker. Permalink19 -1 spajker.
Cytuję cześ:
Cytuję Dejv:
Cytuję cześ:
Cytuję Dejv:
Takie są te nasze polskie firmy "kogucik". Wystarczy spojrzeć na niemieckie autostrady, mieszanka betonu z asfaltem i drogi remontować nie trzeba przez sto lat. W Holandii potrafią zrobić całą ulicę w jeden dzień i to w kostce, a nie w asfalcie. U nas betonu się nie dodaje, lepszą mieszankę natomiast zabierają sobie na drogi dojazdowe do swoich prywatnych posesji, a na drogi leją smołę, która przy +25 się roztapia jak masło, a przy -15 zapada. U nas jeden krawężnik remontują przez pięć mięsięcy ( to tyle ile postawienie sześciu kondygnacji przy pierwszym lepszym biurowcu budowanym we Wro), po czym okazuje się, że pięciomiesięczny remont krawężnika idzie na marne, bo jeden majster z drugim napił się za dużo o jedno piwo i trza poprawiać. Kiedyś kumpel opowiadał mi, że przy budowie domu tak się nawalili, że całą ścianę trzeba było rozwalać bo była krzywa. Budownictwo rodem z najlepszych komedii Barei.

Dla ciebie wszystko lepsze co za granicą, typowy burak!

od roku 996 polską rządzą ludzie importowani. jedynym prawdziwym polakiem jest bolek agent cia i zdrajca, jest lepper z przśną twarzą traktorzysty , który kredyty wziął ale oddac nie chciał i jest prezydent bierut po 4 klasach podstawówki. reszta to obcokrajowcy.
2022-08-12 15:28 Cytować Zgłoś administratorowi
spajker. Permalink18 0 spajker.
Cytuję Dejv:
Cytuję cześ:
Cytuję Dejv:
Takie są te nasze polskie firmy "kogucik". Wystarczy spojrzeć na niemieckie autostrady, mieszanka betonu z asfaltem i drogi remontować nie trzeba przez sto lat. W Holandii potrafią zrobić całą ulicę w jeden dzień i to w kostce, a nie w asfalcie. U nas betonu się nie dodaje, lepszą mieszankę natomiast zabierają sobie na drogi dojazdowe do swoich prywatnych posesji, a na drogi leją smołę, która przy +25 się roztapia jak masło, a przy -15 zapada. U nas jeden krawężnik remontują przez pięć mięsięcy ( to tyle ile postawienie sześciu kondygnacji przy pierwszym lepszym biurowcu budowanym we Wro), po czym okazuje się, że pięciomiesięczny remont krawężnika idzie na marne, bo jeden majster z drugim napił się za dużo o jedno piwo i trza poprawiać. Kiedyś kumpel opowiadał mi, że przy budowie domu tak się nawalili, że całą ścianę trzeba było rozwalać bo była krzywa. Budownictwo rodem z najlepszych komedii Barei.

cześ pisze że jedynym polakiem był lepper a że tylko traktor obsłużyć potrafi to zieje kompleksami ten cześ-wieś. on dobrze pisze tylko o lepperze i o korwinie. im ktoś głupszy tym ma większe notowania u czesia.
2022-08-12 15:09 Cytować Zgłoś administratorowi
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów, nie zamieszczaj nasyconym nienawiścią, obraźliwych komentarzy. Jeśli widzisz wpis, który jest hejtem, użyj opcji - zgłoś administratorowi.