Wojciech Bochnak – radny Sejmiku Województwa Dolnośląskiego będzie reprezentował powiat strzeliński na liście Koalicji Obywatelskiej (KO) w wyborach parlamentarnych. - Przyszedł czas, aby Strzelin miał ponownie swojego posła – podkreślił radny.
Na konferencji prasowej przy dworcu PKP w Strzelinie zaprezentowano kandydata KO do sejmu z powiatu strzelińskiego. Michał Jaros, szef dolnośląskiej Platformy Obywatelskiej, poinformował, że nadszedł czas prezentacji kandydatów.
- Mamy reprezentantów z różnych środowisk, wielu doświadczonych samorządowców i sporo osób, które chcą debiutować w parlamencie. Gorąco rekomenduję kandydata, którego doskonale państwo znacie - byłego wójta Kondratowic i radnego sejmiku dolnośląskiego, który zabiega o powiat strzeliński – mówił Michał Jaros.
Na spotkaniu Wojciech Bochnak poinformował, że jest wiele tematów w regionie do realizacji. Główny to budowa obwodnicy Strzelina, jednak bez mandatu posła nie będzie to możliwe. Na konferencji KO przedstawiono ważne postulaty dla regionu
- Chcielibyśmy, aby drogi w regionie były w lepszym stanie. Powinien powstać specjalny program rządowy dla powiatu, do którego będą wpływać dodatkowe środki z budżetu. Jest też wiele innych zadań, które chcę realizować w Strzelinie. Jako poseł będę je rekomendował przyszłemu rządowi – zapowiedział Wojciech Bochnak.
Kruszywo wywożone z tutejszych kopalń trafia do firm budujących drogi w Polsce. Codziennie dziesiątki tirów przewozi kamień, niszcząc przy tym drogi w swoim regionie. Temat od lat poruszają samorządowcy. Według Wojciecha Bochnaka, oprócz kamienia w okolicy są również dobre gleby.
- Dlatego w parlamencie będę zabiegał, aby nasi rolnicy otrzymywali godną zapłatę za plony. Wiemy, że obecny rok był dobry, jeśli chodzi o zbiory, natomiast był fatalny pod względem cen skupu. Będziemy pilnować, aby zboże przewożone do Unii Europejskiej nie zostawało w Polsce i nie powodowało obniżenia cen – przekonywał kandydat.
Na ten temat pisaliśmy w 35 (1173) wydaniu papierowym Słowa Regionu. Cały artykuł przeczytasz również na portalu egazety.pleprasa.pl, a także e-kiosk.pl

Komentarze   

Spajker. Permalink23 +1 Spajker.
RE: Samorządowiec chce zostać posłem
Cytuję Pios:
Cytuję Sławko:
Jeżeli budowa obwodnicy Strzelina będzie tak postępować jak budowa piłkarskiego Śląska Wroclaw to sukces murowany!!! Dobrze ze Pan Bochnak ma teraz więcej czasu to i częściej widujemy na imprezach u boku Pani Starosty Horodyskiej i pięknie na zdjęciach wychodzi - od tego żyje się nam wszystkim lepiej.

Zapomniałeś dodać budowę kanalizacji w Kondratowicach. Od której muchy w powietrzu padają i która to, kolejny wójt musi łatać. A tak a propos, kto tą inwestycję projektował? Kto wykonał, wie ktoś? :lol:

Zbudował ten co daje 10% za zlecenie. Pech chciał że tej prowizji nie przytulił lucjanowy. Dobrze że lucjanowy chociaż kontrolę CBA zamówił i że przypadkowo kontrola przedłużyła się do 3ech tygodni przed wyborami.
2023-09-17 12:53 Cytować Zgłoś administratorowi
Pios Permalink22 +3 Pios
Cytuję Sławko:
Jeżeli budowa obwodnicy Strzelina będzie tak postępować jak budowa piłkarskiego Śląska Wroclaw to sukces murowany!!! Dobrze ze Pan Bochnak ma teraz więcej czasu to i częściej widujemy na imprezach u boku Pani Starosty Horodyskiej i pięknie na zdjęciach wychodzi - od tego żyje się nam wszystkim lepiej.

Zapomniałeś dodać budowę kanalizacji w Kondratowicach. Od której muchy w powietrzu padają i która to, kolejny wójt musi łatać. A tak a propos, kto tą inwestycję projektował? Kto wykonał, wie ktoś? :lol:
2023-09-16 14:25 Cytować Zgłoś administratorowi
Sławko Permalink21 +6 Sławko
Cudotworcy
2023-09-15 22:22 Cytować Zgłoś administratorowi
Spajker. Permalink20 +12 Spajker.
Cytuję MAKUMBA:
JA TAM ZAGŁOSUJĘ NA WOJTKA WIDAĆ PO TWARZY ŻE UCZCIWY BUDUJE WIELKI DOM W KONDRATOWICACH NA PEWNO PRZYJMIE UCHODZCÓW Z AFRYKI

Wielki dom wielki samochód wielkie ego to w psychologii wielki listek figowy zasłaniający wielkie kompleksy.
2023-09-15 10:00 Cytować Zgłoś administratorowi
MAKUMBA Permalink19 +7 MAKUMBA
JA TAM ZAGŁOSUJĘ NA WOJTKA WIDAĆ PO TWARZY ŻE UCZCIWY BUDUJE WIELKI DOM W KONDRATOWICACH NA PEWNO PRZYJMIE UCHODZCÓW Z AFRYKI
2023-09-15 00:19 Cytować Zgłoś administratorowi
Domino Permalink18 +6 Domino
Wybory
Ludzie są ślepi, głusi i głupi. Od 30 lat dają się nabierać na frazesy i obietnice bez pokrycia. "Nikt Ci tyle nie da ,ile ja mogę Ci obiecac" cytując pewien kabaret.
2023-09-14 23:57 Cytować Zgłoś administratorowi
ed Permalink17 -4 ed
Cytuję .:
Oddając głos na KO (PO) głosujesz na Tuska i wspierasz Putina.

Głosując na pis głosujesz na mafię smoleńską okradającą Polskę i Polaków.
2023-09-14 23:49 Cytować Zgłoś administratorowi
ed Permalink16 -3 ed
Cytuję .:
Proszę nie głosować na KO czyli PO !

Cytuję Basia@:
Cytuję .:

Wyłącz TVP INFO włącz własny mózg.

Nie może włączyć coś czego nie ma.
2023-09-14 23:47 Cytować Zgłoś administratorowi
ed Permalink15 -3 ed
Cytuję .:
Proszę nie głosować na KO czyli PO !

Tylko PO, pis to samo zło.
2023-09-14 23:45 Cytować Zgłoś administratorowi
Łachudra Permalink14 +3 Łachudra
Cytuję Basia@:
Cytuję .:

Wyłącz TVP INFO włącz własny mózg.

Ja nie oglądam TVP info i wyciągam wnioski sam. Tusk nie był polskim premierem tylko premierem w Polsce dbający o interesy i dobre samopoczucie Niemiec. A że podpisana umowa na ropę i gaz z Rosyji była najmniej korzystna w Europie to inna sprawa. Nawet Ukraina wynegocjowała lepszą cenę Ale Pawlak mówił że to sukces rządu PO-PSL. Żenada!
2023-09-14 22:44 Cytować Zgłoś administratorowi
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów, nie zamieszczaj nasyconym nienawiścią, obraźliwych komentarzy. Jeśli widzisz wpis, który jest hejtem, użyj opcji - zgłoś administratorowi.