Łukasz Korczyński (piłkarz MPC Pęcz) – Szkoda, że już po sezonie zakończyła się nasza przygoda z klasą A. Nie poddajemy się jednak, nie rezygnujemy i w
Bartek Tomaś (piłkarz Kwarcytu Jegłowa) – Wracamy do klasy B z bagażem doświadczeń. Druga runda minionego sezonu była zdecydowania lepsza w naszym wykonaniu. Traciliśmy dużo mniej goli, ale były też problemy z pokonywaniem golkiperów rywali. Na pewno na nasz spadek złożyło się kilka spraw: niska frekwencja na treningach, kontuzje podstawowych zawodników, brak doświadczenia, przygotowanie kondycyjne oraz motoryczne. Uważam, że stać nas było na utrzymanie i wywalczenie nawet kilkunastu punktów więcej, ale trener musiałby mieć do dyspozycji pełną kadrę na mecze, a zawodnicy regularnie braliby udział w zajęciach. Kilka meczów mogliśmy wygrać, a ostatecznie komplet punktów wędrował do rywali, tak było m.in. w starciu z Galakticos Solna. Poza naszym zasięgiem była jedynie ścisła czołówka. KS Żórawina i Rapid Domaniów to kluby, które najlepiej prezentowały się piłkarsko w sezonie 2015/2016. Jeśli chodzi o pozostałe ekipy z naszego zespołu, to uważam, że graliśmy trochę lepiej od MPC Pęcz. Na pewno w naszym zasięgu była też Olimpia Podgaj. Wyróżniał się na pewno Gromnik Kuropatnik, który ma szeroką kadrę i szybko zapewnił sobie utrzymanie. Myślę, że w kolejnym sezonie Kwarcyt włączy się do walki o powrót do klasy A.
Damian Sobski (piłkarz Gromnika Kuropatnik) – Patrząc na naszą zdobycz punktową i miejsce to był to bardzo udany sezon. Mieliśmy ambicje na pierwszą „piątkę” i niewiele nam zabrakło, żeby znaleźć się w gronie pięciu najlepszych ekip klasy A. Z każdym sezonem robimy postęp. Dużo strzelaliśmy goli, graliśmy zawsze do ostatniego gwizdka sędziego. Mamy naprawdę dobry zespół, w którym panuje świetna atmosfera. Wiem, że zdecydowana większość graczy pozostanie na kolejny sezon, a dodatkowo działacze planują ciekawe wzmocnienia. Mam nadzieję, że powalczymy o wyższe cele – miejsce w strefie medalowej. Na walkę o awans jest jeszcze za szybko. W okręgówce utrzymanie zespołu jest droższe, dalsze wyjazdy, potrzebne są grupy młodzieżowe, dobre zaplecze. Ja na pewno zostaję w zespole i będę chciał pomóc drużynie w osiągnięciu jak najlepszego wyniku. Na pewno stać nas na pierwszą „trójkę”. Toczyliśmy wyrównane boje z całą czołówką. Moim zdaniem, najlepiej piłkarsko prezentowali się gracze z Żórawiny. Jeśli chodzi o beniaminków z powiatu strzelińskiego, to prezentowali się słabo. W końcówce sezonu praktycznie pogodzili się z degradacją i seryjnie przegrywali mecze. Nie było przypadku w tym, że MPC i Kwarcyt ponownie grać będą w klasie B. Olimpia walczyła ambitnie do samego końca, a jej starania się opłaciły i w kolejnym sezonie czekają nas ponownie derby z Podgajem.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij