ZNAJDŹ NA STRONIE

 

- Józef Widłak z Kuropatnika wraz z żoną od około 20 lat zajmuje się uprawą pomidorów

UWAGA!

Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij choragiewka875zieloną chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.

Ukryj formularz komentarza

2500 Pozostało znaków


A.
RE: Dobre, bo nasze...
Redaktorze MR - domyślam się, że zarzucając ludziom wygodnictwo sam jest pan ich przeciwieństwem . Proponuję by zanim pan innym zarzuci brak zakupowego patriotyzmu popatrzył na swój samochód, telefon, laptop, ciuchy, kosmetyki.A co do pozostałej treści - różne rzeczy w tej gazecie były, ale takiej demagogii i niezrozumienia współczesneg o świata jeszcze nie było. A wszystko w sosiku "Polska dla Polaków". Quo vadis Gazeto ? Czy po tym artykule ktoś ma jeszcze wątpliwości?A przy okazji te pomidory np carnegi - to odmiana F1, genetycznie uodporniona na brunatną plamistość liści, do uprawy m.in. na wełnie.Producentem nasion jest najprawdopodobn iej Syngenta, a więc firma szwajcarska, korporacja o miliardowych przychodach. Smacznego.
0
spajker
RE: Dobre, bo nasze...
pomidor musi rosnąć na słońcu i się wygrzać w słońcu tak jak winogrona. w canal+ był program pokazujący hodowlę pomidorów w hiszpanii. pomidory rosną w tunelach na wacie nasączanej woda z dodatkami mineralnymi , doświetlane sa lampami a naukowcy hiszpańscy sa zdania że ta lampa to to samo co słońce a ta wata nasączana minerałami to to samo co gleba. pomidory wskakują na tira i za 2 - 3 dni są w niemczech. świeże.pomidor hiszpański kupiony w styczniu jest bez smaku, ma smak kranówki, jest bez zapachu. nie ma na nim czarnych punktów po nadgryzieniu przez robala, nawet robal tego nie chce. ma kształt idealny i jest idealnie nijaki.z jabłkami jest podobnie, jest poniemiecka twarda soczysta szara reneta, z wyglądu tak 3+ ale w smaku 6+ oraz są jakieś nowoczesne odmiany jabłek o konsystencji gąbki, szybko gnijące i o smaku przeciętnym tak jak 1 tysiąc innych nowych odmian.zasada przy zakupie powinna być taka, że smakowało robalowi to i mi będzie smakować. tymczasem zasada jest taka że jak ładnie wygląda to się zainteresuję a jak w promocji to kupię.znajomy hodował marchew bez oprysków, bez nawozów sztucznych, zdrową. z wyglądu nie była ona jednak tak dorodna i tak prosta i ładna jak marchew pędzona na chemikaliach. sprzedał ją do wrocławskiego zoo i teraz małpy jedzą zdrową marchew a ludzie jedzą marchew mendelejewa, do której nawet robal nie podchodzi.
0

Przeczytaj również