ZNAJDŹ NA STRONIE

 

UWAGA!

Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij choragiewka875zieloną chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.

Ukryj formularz komentarza

2500 Pozostało znaków


Mania
chcę więcej....
jestem kłodczanką zakochaną w swoim mieście -słucham audiobooka (Filip Kosior jest genialny jako lektor) i w wyobraźni odwiedzam te miejsca wraz z bohaterami - może następna bardziej o twierdzy - dużej i mniejszej; dzięki...
0
spajker
RE: Mistrzowska intryga w cieniu kłodzkiej twierdzy
strahlaseinesch onestadtweildie schonstehauserh at.przed wojną strzelin uchodził za najpiękniejsze miasto dolnego śląska.dobrze by to jakoś poukładać w książce fabularnej/dokumentalnej/mieszanej opatrzonej dawnymi fotografiami, zaopatrzonej w fabułę prawdziwych nazwisk dawnych mieszkańców strzelina.takie historie przyciągają turystów , dobrze jest z niczego zrobić coś. taki hotel maria ekonomicznie umiera a może dobrze by mu dorobić historię prawdziwą taką pod turystów. otóż hotel ten zbudował człowiek o nazwisku kopacek, w hotelu tym penie podawano knedliki i inne czeskie potrawy. dzisiaj na zwiędłego kilkudniowego schabowego w hotelu chętnych jakoś brak i dlatego warto by hotelowi dorobić jego historię, zmienić menu na oryginalne. we wrocławiu jest pełno knajp chińskich, wietnamskich, włoskich, tureckich, nudny standard. czeskich knedlików z czeską historią brak. w hotelu maria powinno sie lać czeskie piwo beczkowe a w menu powinny być same czeskie potrawy. rzecz nie w tym że te czeskie potrawy są smaczne, rzecz w tym aby hotel maria był jakiś, aby miał swój klimat, co tam podawać? pizzę etna? schabowego? frutti di mare? devoille? tyle to jest w każdym foodtrucku.strzelin ma potencjał do tego aby ożywić historię jak kłodzko, aby w strzelinie było coś interesującego i autentycznego.jakaś zafajdana wenecja ze szczurami i z kanałami ełnymi brudnej brei już limituje turystów i ceny ma z kosmosu. co to takiego ta wenecja? to troche starych zawilgoconych domów ze wszechobecnymi szczurami. cała reszta to jest legenda budowana na potrzeby tusrystów.redakcja wycina 90% moich postów to może ten post przed wycinka zdażą przeczytać ludzie ,którzy podchwycą temat.
0
KANTYNA
Mistrzowska intryga w cieniu kłodzkiej twierdzy
Świętnię.Powinieneś napisać kryminał z zagadką i wyjaśnieniem.Pisz ile wlezie.Ludziska czytajcie.
0

Przeczytaj również