Nagrania do nowego sezonu „Kuchennych Rewolucji” odbywają się w ścisłym reżimie sanitarnym. Zgodnie z obowiązującymi obecnie przepisami, posiłki mogą być serwowane wyłącznie na wynos
Prowadzisz restaurację, w której chcesz coś zmienić? Z powodu pandemii gorzej ci się wiedzie? Dziś swoją pomoc oferuje jedna z najbardziej znanych restauratorek w Polsce. Udział w programie może być więc przepustką do lepszego jutra. Właśnie przed taką szansą stoją restauratorzy ze Strzelina.
W minioną sobotę, 13 marca, skontaktowała się z naszą redakcją Milena Pawlak-Smoleń z programu Magdy Gessler „Kuchenne Rewolucje”. Poinformowała, że poszukuje restauracji do nowej edycji wspomnianej produkcji telewizyjnej. – Jeśli znacie państwo jakichś restauratorów z państwa regionu, którzy chcieliby dokonać zmian w swoim lokalu, poprawić PR restauracji, a przede wszystkim poradzić się naszej ekspertki, jak dobrze gotować i jeszcze lepiej zarządzać restauracją, będzie nam niezmiernie miło, jeśli przekażecie kontakt do nas. Tym bardziej, że w obecnej, nieciekawej dla wielu branży sytuacji, tego typu pomoc może okazać się istotna dla jakiejś restauracji i pozwoli wyjść jej z impasu – stwierdziła Milena Pawlak-Smoleń. Nabór do programu jest otwarty, co oznacza, że cały czas przyjmowane są zgłoszenia od restauratorów. W tej chwili poszukiwane są restauracje do edycji jesiennej „Kuchennych Rewolucji”. Warto dodać, że udział w programie jest całkowicie bezpłatny, a nagrania odbywają się w ścisłym reżimie sanitarnym.
Przez lata Magda Gessler przeprowadziła ponad dwieście pięćdziesiąt rewolucji  w restauracjach na terenie całej Polski. Być może w kolejnych odcinkach zobaczymy lokal z naszego powiatu…
Możesz zostać jednym z nich
„Kuchenne rewolucje” to program, który od dziesięciu lat cieszy się niesłabnącą popularnością, a energiczna restauratorka zebrała już spore grono fanów. Magda Gessler przez te wszystkie lata przeprowadziła ponad dwieście pięćdziesiąt rewolucji w restauracjach na terenie całej Polski. Dzieliła się z restauratorami oraz widzami programu tysiącami przepisów kulinarnych, a także swoimi pomysłami na wnętrza zmienianych restauracji. W naszym powiecie działa kilkadziesiąt lokali gastronomicznych, które oferują różnorodne dania. Część z nich specjalizuje się w kuchni włoskiej, inne oferują typowe, polskie dania obiadowe, znajdują się też takie, które przygotowują bardziej orientalne potrawy. Niektóre –mimo pandemii – radzą sobie świetnie, oferując posiłki na wynos, z kolei o innych robi się coraz ciszej. Udział w programie transmitowanym w ogólnopolskiej stacji telewizyjnej może być dla tych restauratorów szansą na poprawę swojej sytuacji. Warto też podkreślić, że nagrania do programu cieszą się dużą popularnością w tych miejscowościach, gdzie kręcone są kolejne odcinki. Kilka dni temu zakończyły się na przykład zdjęcia do programu w Brzegu Dolnym, które spotkały się z dużym zainteresowaniem mieszkańców tego miasta.
Właścicieli restauracji z powiatu strzelińskiego, zainteresowanych udziałem w programie „Kuchenne Rewolucje”, prosimy o kontakt z naszą redakcją. Zgłoszenia można przesyłać mailowo na adres: kontakt@sloworegionu.pl lub telefonicznie 71 796 0 196. Otrzymane oferty niezwłocznie przekażemy twórcom programu kulinarnego Magdy Gessler.
Tekst ukazał się w nr 10 (1049) wydaniu "Słowa Regionu".

UWAGA!

Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.

Ukryj formularz komentarza

2500 Pozostało znaków


Gravatar
Yogi
restauracja
Najlepsza może nie restauracja ale jadłodajnia to padła kilka lat temu. Nie było może czysto jak to mogło się wydawać podczas testu białej rękawiczki ale w moim środowisku była nazwa "lokal u Magdy Gesler" a chodziło o PANIĄ Marię i lokal na Szybalskiego. Pierogi i flaki do tej pory pamiętam-REWELACJA , kotlety również. Dzisiejsze lokale chociaż sterylne pod względem smaku chowają się.
0
Gravatar
Papa Smerf
RE: Strzelin czekają „Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler?
No kto? Kto chce brawurowo zbankrutować?
0
Gravatar
FotoJocker
RE: Strzelin czekają „Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler?
A można zgłaszać za kogoś? Niektórym by się taka lekcja przydała
0
Gravatar
spajker.
RE: Strzelin czekają „Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler?
Strzałka powiedziała :
A ile restauracji padło po wizycie tej kucharki?
jej restauracja w warszawie na krakowskich przedmieściach nie padła od 30 lat. sekret tkwi w tym że pączek kosztuje tam tyle co dwudaniowy obiad w hotelu maria a i czynsz czyli te skromne 30 kilo na mc od 30 lat miasto warszawa nie może się doprosić. rozdzielność majątkowa i rozwód z mężem wspólnikiem + dobra papuga i robisz za dziewicę orleańską i za architekta polskiej siły gastronomicznej . oczywiście żartowałem i wszystko co napisałem jest nieprawdą. przewiduję że kuchenna rewolucja będzie skutkować depresją personelu i właścicieli oraz potrojeniem cen. już teraz echo bije z barów a po rewolucji to pierogi ruskie na sztuki będę kupował po wcześniejszym spieniężeniu sreber rodowych.

0
Gravatar
Fan
RE: Strzelin czekają „Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler?
W ścisłym reżimie sanitarnym ta pani nie zostałaby z tymi kudłami wpuszczoną do żadnej szanującej się kuchni.
0
Gravatar
Strzałka
RE: Strzelin czekają „Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler?
A ile restauracji padło po wizycie tej kucharki?
0

Przeczytaj również