- Aby straż wyjechała, niejednokrotnie słyszymy, że załącza się syrena alarmowa. Sygnał załącza dyżurny stanowiska kierowania Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Strzelinie. Warto wspomnieć, że strażacy ochotnicy są powiadamiani dwutorowo: przez syrenę oraz przez dedykowaną dla OSP aplikację e-Remiza - tłumaczy zastępca komendanta KP PSP w Strzelinie mł. bryg. Jarosław Łuczak.
Zwrócił też uwagę, że na terenie Strzelina słychać często jeden, ciągły sygnał alarmowy. Jest to sygnał ze strzelińskich kamieniołomów. Załącza się go przed pracami strzałowymi.
Tekst ukazał się w nr 13 (1101) wydaniu "Słowa Regionu". Cały artykuł przeczytasz na portalu egazety.pl, eprasa.pl, a także e-kiosk.pl
Komentarze
Cytuję Francy:
Pamiętaj, ten się śmieje kto się śmieje ostatni! Jeszcze się przekonasz na własnej skórze kto jest głupi
Cytuję cześ:
gupi jesteś i tyle, nie głupi, bo to by był komplement dla Ciebie....karma wraca i oby szybko w twoim przypadku...
Cytuję Francy:
Nikomu nie muszę pomagać! Nie jestem sługą ukraińców jak nasz rzecznik MSZ!!! Mogę pomóc jeśli będę chciał!
Cytuję cześ:
cieszy się teraz, że żyjesz ? czy marudzisz, że musisz pomóc komuś... jesteś prawdziwym Czesiem z podgaju. Powiem Ci tyle, ale to sie ma albo nie ma. Czyli chęć pomocy drugiemu. w twoich wypowiedziach jest tylko zawiść nic więcej
Cytuję cześ:
no niezły plan. wzięło w nim udział około 1 milion polskich rodzin bez udziału polskich i ukraińskich władz i to w czasie kiedy na drucie kolczastym zawisa każdy uciekinier ze strony białej rusi. ludzie się chyba na fejsie skrzyknęli i putasa o wojne poprosili
Cytuję Francy:
Nie ważne co bym wolał, cieszył bym się że żyję i na pewno nie było by dla mnie najważniejsze to czy jestem w obozie czy w oborze!!!
Cytuję cześ:
a jakbyś ty 100% Polak miał opuścić swój kraj. to wolałbyś iść do obozu? Człowieku, włącz myślenie!!! Włącz trochę emaptii. Piszesz teraz tak z pozycji wygodnej dla siebie i nagłaśniasz brednie wywołujące nienawiść do drugiego człowieka. Życzę Tobie abyś nie doczekał się takiej sytuacji, albo może żebyś doczekał, wtedy zrozumiesz.
Cytuję Francy:
Tak, mam 100% pewności! A dla uchodźców wojennych są specjalne obozy a nie takie planowane zasiedlanie jak ma teraz miejsce!!! Takiego cyrku z uchodźcami nigdy i nigdzie na świecie nie było! To jest zaplanowana akcja przesiedleńcza pod pretekstem pomocy!!!
Cytuję cześ:
a ty masz 100% pewność swojej polskości ? pomyśl zanim coś głupiego napiszesz. przez takie wpisy siejesz nienawiść do ludzi, którzy stracili wszystko. Czego im zazdrościsz, że opuścili swoje domy zabierając jedną walizkę?
Cytuję spajker.:
mogłeś nie mieć samochodu, wtedy nie było by czego rysować
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.