Teraz nic się nie ukryje przed okiem kamery. Tam, gdzie nie można dojechać, dotrze bezzałogowiec. Groźna broń trafi do powiatu strzelińskiego.
Jeszcze w ubiegłym roku zarząd powiatu wystąpił do Geodety Województwa Dolnośląskiego z wnioskiem o przyznanie pomocy finansowej. Jednym z zadań Wydziału Nieruchomości i Ochrony Środowiska jest monitorowanie prac związanych z zagospodarowaniem i rekultywacją gruntów. - Wnioskowaliśmy o przyznanie dotacji w wysokości 60 tys. zł na zakup drona – poinformowała nas starosta Anna Horodyska. - Pod koniec kwietnia otrzymaliśmy odpowiedź na nasz wniosek. Powiat strzeliński otrzymał 50 tys zł z budżetu Województwa Dolnośląskiego. Za tę kwotę zakupimy bezzałogowy statek powietrzny, czyli drona. W pakiecie jest jeszcze specjalistyczne oprogramowanie i szkolenie pracowników – wyjaśniła starosta.
Latający sprzęt, który trafi do starostwa, będzie wykorzystywany w kontrolowaniu działań podejmowanych przez osoby prywatne i firmy w zakresie ochrony środowiska i zarządzania nieruchomościami. - Jestem przekonana, że to nowoczesne urządzenie pomoże nam skuteczniej walczyć z nadużyciami i nieprawidłowościami, zwłaszcza w zakresie ochrony i rekultywacji gruntów rolnych w naszym powiecie – zadeklarowała starosta Horodyska.
Na ten temat pisaliśmy w 19 (1157) wydaniu papierowym Słowa Regionu. Cały artykuł przeczytasz również na portalu egazety.pleprasa.pl, a także e-kiosk.pl

Komentarze   

spajker. Permalink3 -1 spajker.
RE: Drżyjcie, ekologiczni przestępcy!
60 000 na zakup drona????? w media markt dron z kamerą kosztuje chyba 1 400 zeta/
jak sie wydaje pieniądze publiczne to wodę mineralną do urzędu po 50 000 zeta za butelkę kupią. było z dotacji znaczy się tanio. no ale te dotacje to są moje pieniądze i pieniądze tego głupiego rozrzutnego urzędnika, który tak szasta wspólnymi pieniędzmi.
poza tym to ja lubię seks w naturze nad rwącym strumieniem młynówki upraiwać. tak w ciszy. prywatnie. no i teraz moja prywatność się skończyła . czas na zasłonięcie okien firankami.
2023-05-24 17:15 Cytować Zgłoś administratorowi
Antoni Kosiba Permalink2 0 Antoni Kosiba
Może byłoby taniej i z pożytkiem lepszym kupić paralotnię i jakiś urzędnik z aparatem fotograficznym latałby nad powiatem i monitoriwał teren i robił zdjęcia ekologicznym przestępcom.
2023-05-24 10:46 Cytować Zgłoś administratorowi
.. Permalink1 0 ..
:cry:
2023-05-24 10:21 Cytować Zgłoś administratorowi
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów, nie zamieszczaj nasyconym nienawiścią, obraźliwych komentarzy. Jeśli widzisz wpis, który jest hejtem, użyj opcji - zgłoś administratorowi.