Strzeliński trener Tomasz Masłowski w przerwie zimowej został szkoleniowcem Sparty Ziębice. Jego nowy zespół walczy o utrzymanie w klasie okręgowej. Masłowski ma bogate piłkarskie CV.
Jest wychowankiem Strzelinianki, a jako trener pracował m.in. z zawodnikami Korony Pęcz-Szczawin oraz Orła Ząbkowice Śląskie. Jego młodszym bratem jest były reprezentant Polski Michał Masłowski. W rundzie jesiennej pomocnik ze Strzelina występował w czwartej lidze w Gwardii Koszalin. W przeszłości reprezentował takie zespoły jak m.in.: Legia Warszawa, Piast Gliwice czy Zawisza Bydgoszcz. W przerwie zimowej Michał przeniósł się do występującej w czwartej lidze Mazovii Mińsk Mazowiecki. W drużynie z Mińska Mazowieckiego występuje też inny piłkarz znany z gry w warszawskiej Legii, Łukasz Broź – również trzykrotny reprezentant naszego kraju. – Chciałem wrócić do Warszawy. Było zainteresowanie ze strony Mazovii. Rozważyłem propozycję, a że znam tam kilku chłopaków i uważam, że jest to naprawdę ciekawy zespół, posiadający mnóstwo doświadczenia ligowego, to zacząłem rozmowy o współpracy. Zawodników Mazovii z boiska znam wielu, a bliżej Eryka Więdłocha i Łukasza Broź, z którymi już grałem – mówił po transferze wychowanek Strzelinianki Michał Masłowski.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij