W ostatnim czasie radny Rady Miejskiej Strzelina Piotr Litwin zwrócił uwagę na stan niektórych dróg. – Na odcinku od Mikoszowa do Karszowa nie została jeszcze w tym roku ani razu załatana droga. Dziury są takie duże, jeżdżą tędy ciężarówki i każdy dzień zwłoki powoduje, że te dziury są coraz większe. A jest to jedna z głównych dróg – powiedział Litwin.
Przypomniał również, że jest to jedna z dróg, które miały być łatane w pierwszej kolejności, a o tej porze roku drogi powiatowe zawsze były naprawiane. Ponadto jest to droga łącząca gminę Kondratowice z gminą Strzelin. W odpowiedzi od Powiatowego Zarządu Dróg radny otrzymał informację, że w tej chwili nie ma masy na ciepło, zaproponowana została natomiast masa na zimno. – Przecież technologia na zimno jest dwa razy droższa niż na ciepło – twierdził radny.

W kiepskim stanie jest także ul. Szybalskiego, prowadząca od strzelińskiej cukrowni do Mikoszowa. – Jest to jedna z głównie uczęszczanych dróg, ponieważ jest drogą dojazdową do stowarzyszenia sw. Celestyna – mówił Litwin.
Wicestarosta Aleksander Ziółkowski poinformował, że obecnie będzie remontowana m.in. droga między Gęsińcem a Dębnikami. Wśród wykonywanych przez PZD prac przynajmniej do końca lipca nie znalazły się wyżej wymienione drogi. Wicestarosta zaznaczył, że problem związany z drogą od cukrowni w kierunku Mikoszowa nie jest nowy i dziury są tam od dawna. – Mamy świadomość tych dziur. Staramy się je łatać, aczkolwiek zdajemy sobie sprawę, że jest to syzyfowa praca – powiedział Ziółkowski.
Komentarze
Mam rację spajker zna się na wszystkim, problem w tym że to jest tylko jego postrzeganie świata. Biedny jesteś, współczuję ci, zawsze jest nadzieja na wyleczenie. Spajker= bełkot.
.Cytuję hmhm:
panie radny, idź pan pieszo do 'celestyna" jak po asfalcie trzęsie przyjmą tam pana, masz pan odpowiedni poziom do tego aby stać się ich podopiecznym,.
Może i mieszam asfalt, ale na pewno nie mieszam ludzi z błotem. Odnośnie oceny poziomu mojego wpisu, to ty nie jesteś żadnym autorytetem w tej dziedzinie, wnioskuję że pod spajker kryje się Lenin, on się znał na wszystkim. Zapraszam do mieszania asfaltu, jest wolny etat tylko nie wiem czy masz odpowiednie kwalifikacje.
Cytuję hmhm:
swiat.newsweek.pl/.../
chyba jesteś urzędnikiem albo mieszasz asfalt w mota. innego wyjaśnienia dla poziomu twojego wpisu nie znajduję.
spajker ty nie płacisz podatków wcale, nie chwal się bo nie masz czym, jesteś zawistny i tyle. Niestety twojego pokroju ludzie rządzą tym krajem i dlatego jest tak że płaci się podatki na różne cele z których państwo ma się wywiązać. Spajker oddaj swój zasiłek na remont dróg wtedy będzie wg twojego rozumku.
Cytuję nie Mota:
o tak ale ja płacę więcej podatków niż cała Mota i za tą opłatę jeżdżę ale nie niszczę dróg. wina oczywiście leży po stronie rządzących. jeden tir niszczy drogę tak samo jak przejazd 24 000 samochodów osobowych. mam sponsorować państwo i jeszcze Motę???? za dużo tego. niech sobie Mota doliczy do kosztów naprawę dróg, które niszczy a władze niech ten dodatkowy koszt wkalkulują w kosztorys.
Z pewnością gdyby jakość prac w PZD była lepsza to praca ta nie będzie syzyfowa.
czy to prawda, że zamierza się sprzedać budynek starostwa, a potem go lizingować? Może by panowie z gazety zaczęli pytać???
Mota płaci podatki na rzecz państwa, właściciele firm transportowych też płacą podatki między innymi na drogi, i co jeszcze mają drogi za swoje budować? Hej Łukaszenka słoneczko przygrzało, proponuję się schłodzić. Wina leży po stronie rządzących w tym naszych lokalnych, powinni cisnąć kolegów z góry o pieniądze na drogi, wszak to góra zagarnia podatki na drogi.
"Jest to jedna z głównie uczęszczanych dróg, ponieważ jest drogą dojazdową do stowarzyszenia sw. Celestyna – mówił Litwin."
fakt, droga do celestyna jest ważniejsza niż a4. gdyby ta droga była lepsza to można by wywieźć nią do celestyna co niektórych św. radnych.
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.