W piątek, 10 maja, w Dobczycach odbyła się gala pięściarska Suzuki Boxing Night transmitowana przez TVP Sport. Mike Drużga z MD Boxing Club Strzelin stoczył trzyrundowy pojedynek z Mistrzem Małopolski Szymonem Łętochą. Było to starcie w kategorii do 71 kg.
Z trybun pojedynek śledził legendarny polski pięściarz Andrzej Gołota. Eksperci TVP Sport Janusz Pindera oraz Piotr Jagiełło byli pod wrażeniem umiejętności oraz szybkości strzelińskiego zawodnika. Drużga walczył efektownie i skutecznie. Rywal dwukrotnie wypluwał ochraniacz na szczękę po ciosach pięściarza ze Strzelina. Sędziowie jednogłośnie przyznali wysokie punktowe zwycięstwo Drużgi. – O walce dowiedziałem się dzień wcześniej w drodze na trening. Nie byłem więc w optymalnej formie, ale cieszę się ze zwycięstwa i ze swojej postawy – mówił po walce Mike Drużga. Andrzej Gołota z uwagą obserwował walki w Dobczycach i lekko się uśmiechał. Widać, że podobała mu się postawa młodych polskich pięściarzy. – Może będą z nich ludzie – skwitował krótko w rozmowie z dziennikarzami.
Artykuł zamieściliśmy w 18 (1206) wydaniu papierowym Słowa Regionu.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij
no jak ktoś tak znany z rozbojów za które dostał karę więzienia z której ułaskawił go żyd stolzman vel kwas ogląda walke młodego strzelinskiego zabijaki to aż mi serce rośnie. no a jemu rosną mięśnie i ego. ten strzeliński zabijaka niech pokona jakiegoś murzyna a wtedy ja sam wręczę mu medal.