We francuskim Metz odbyły się kartingowe międzynarodowe Mistrzostwa Francji – French Rental Kart Championship 2025. Gminę Strzelin reprezentował niezawodny Kuba Dwernicki.
– Jechałem do Metz ze swoimi marzeniami i nadziejami. Wiedziałem też, że będzie to bardzo trudna impreza dla mnie. Kompletnie nie znałem toru. Nigdy się tam nie ścigałem. Do tego na starcie stanęła absolutna europejska czołówka – opowiada Kuba Dwernicki. Nasz zawodnik spisał się doskonale i zameldował się w wielkim finale, w którym startowało szesnastu najlepszych kierowców. – Jeszcze dwa lata temu myślałem o finałach w lokalnych zawodach juniorskich, a teraz ścigałem się z rywalami, którzy mają na swoich kontach tytuły mistrzów świata. To wielki przeskok – dodaje zawodnik z gminy Strzelin. Dwernicki zakończył finał na pozycji trzynastek. – Czy mogło być jeszcze lepiej? Tak, gdybym nie popełnił kilku błędów i miał odrobinę więcej szczęścia. Błędy i brak szczęścia to część tego sportu. Wiem nad czym pracować i mam do tego olbrzymią motywację. Dziękuję wszystkim osobom i sponsorom, którzy mnie wspierają – dodaje Kuba Dwernicki.
Cały artykuł zamieściliśmy w 6 (1243) wydaniu papierowym Słowa Regionu.
UWAGA!
Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
zieloną chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij