Na czeskim torze Motokary Hodonin rozegrano zawody CRKC – Czech Rental Kart Championship, które przyciągnęły czołówkę kierowców kartingowych.
Wśród nich znalazł się reprezentant gminy Strzelin – Kuba Dwernicki, który zaprezentował się znakomicie i wrócił do domu z dwoma prestiżowymi tytułami. Kuba został Mistrzem Czech w kategorii Junior U18, a dodatkowo w klasyfikacji generalnej wszystkich zawodników uplasował się na drugim miejscu, sięgając po tytuł Wicemistrza Czech! Młody kierowca od początku prezentował świetną formę. – Wyjeżdżając do Hodonina czułem, że mogę się dobrze zaprezentować podczas tegorocznych mistrzostw. Czasy uzyskiwane podczas treningów potwierdzały to – powiedział po zawodach Kuba. W eliminacjach był w znakomitej dyspozycji, czterokrotnie stając na podium. Do półfinału awansował z ósmej pozycji, ale to właśnie ten wyścig okazał się jego popisem. – Wyścig półfinałowy był chyba najlepszy w moim wykonaniu. Pewne zwycięstwo przesunęło mnie w klasyfikacji generalnej na pozycję numer dwa – relacjonował. W wielkim finale, poprzedzonym tzw. superqualem, Kuba startował z drugiej pozycji. Choć nie udało mu się obronić pozycji przed zgranym atakiem zespołu BlueStar Racing Team, zakończył wyścig na czwartym miejscu, co dało mu miejsce na podium w klasyfikacji generalnej mistrzostw. – Bardzo się cieszę z tych osiągnięć i z wielu nowych znajomości. Dziękuję za okazaną mi sympatię, wsparcie i kibicowanie. To było bardzo miłe – podsumował Dwernicki.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij