Młoda piłkarka ze Strzelina Marta Rozwadowska, wychowanka Strzelinianki, zrobiła kolejny ważny krok w swojej piłkarskiej karierze.
Obecnie zawodniczka Ślęzy Wrocław zadebiutowała w barwach reprezentacji Polski kobiet U20! Doszło do tego 10 września w Skierniewicach podczas towarzyskiego meczu z Węgrami. Marta pojawiła się na boisku w końcówce spotkania, a Polki odniosły zwycięstwo 1:0. Po meczu Marta podzieliła się swoimi wrażeniami: „Było to moim ogromnym marzeniem oraz celem. Cieszę się, że dostałam szansę oraz zadebiutowałam w meczu z Węgierkami. Zyskałam doświadczenie, wskazówki oraz świadomość tego, co muszę jeszcze udoskonalić. Dziękuję bardzo rodzinie, sztabowi oraz koleżankom z drużyny, które były ze mną w tym ogromnie ważnym dla mnie dniu. Marzenia się spełniają”. Przypomnijmy, że nasza kadra narodowa kobiet przygotowuje się do przyszłorocznych mistrzostw świata U20, które odbędą się na stadionach w Polsce. Debiut Marty to z pewnością początek obiecującej kariery i powód do dumy dla strzelińskiej społeczności piłkarskiej.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij