Irmina Małyszek z sekcji łuczniczej Granit ze Strzelina napisała nowy rozdział w historii polskiego łucznictwa, biorąc udział w prestiżowych zawodach Lancaster Archery Classic w Stanach Zjednoczonych.
To jedna z największych i najważniejszych imprez łuczniczych na Wschodnim Wybrzeżu USA, odbywająca się co roku w hali Spooky Nook Sports w Manheim w stanie Pensylwania. Tegoroczna, 22. edycja zgromadziła ponad 3000 zawodników z całego świata. W kategorii barebow kobiet rywalizowało aż 99 zawodniczek, a Irmina zakończyła zawody na 38. miejscu, zdobywając 455 punktów. Dla Irminy wynik był ważny, ale jeszcze większe znaczenie ma fakt, że została pierwszą polską zawodniczką barebow, która kiedykolwiek wystartowała w tych zawodach. – Spełniłam swoje marzenie. Wzięłam udział w fantastycznych zawodach. Super atmosfera, rewelacyjni ludzie z całego świata. W mojej kategorii wzięło udział 99 zawodniczek. Zawody zakończyłam na 38. miejscu, strzelając 455 punktów. Bywało lepiej, ale poznałam świetnych ludzi. Nasze Ptasie Mleczko i Krówki wszystkim smakowały. Odwiedziłam raj dla łuczników, czyli sklep Lancaster Archery Supply. To nie tylko sklep, to cała społeczność. Lancaster przywitało mnie śniegiem i mrozem – opowiada Irmina Małyszek. Udział w tak prestiżowej imprezie to nie tylko ważne doświadczenie sportowe, ale także okazja do poznania łuczników z całego świata, wymiany doświadczeń i promowania polskiego łucznictwa na arenie międzynarodowej. Irmina udowodniła, że sportowe marzenia można realizować na najwyższym światowym poziomie.
Irmina z dumą reprezentowała Strzelin

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij