ZNAJDŹ NA STRONIE

Zawody odbyły się w nowoczesnej hali do łucznictwa

Irmina Małyszek z sekcji łuczniczej Granit ze Strzelina napisała nowy rozdział w historii polskiego łucznictwa, biorąc udział w prestiżowych zawodach Lancaster Archery Classic w Stanach Zjednoczonych.

To jedna z największych i najważniejszych imprez łuczniczych na Wschodnim Wybrzeżu USA, odbywająca się co roku w hali Spooky Nook Sports w Manheim w stanie Pensylwania. Tegoroczna, 22. edycja zgromadziła ponad 3000 zawodników z całego świata. W kategorii barebow kobiet rywalizowało aż 99 zawodniczek, a Irmina zakończyła zawody na 38. miejscu, zdobywając 455 punktów. Dla Irminy wynik był ważny, ale jeszcze większe znaczenie ma fakt, że została pierwszą polską zawodniczką barebow, która kiedykolwiek wystartowała w tych zawodach. – Spełniłam swoje marzenie. Wzięłam udział w fantastycznych zawodach. Super atmosfera, rewelacyjni ludzie z całego świata. W mojej kategorii wzięło udział 99 zawodniczek. Zawody zakończyłam na 38. miejscu, strzelając 455 punktów. Bywało lepiej, ale poznałam świetnych ludzi. Nasze Ptasie Mleczko i Krówki wszystkim smakowały. Odwiedziłam raj dla łuczników, czyli sklep Lancaster Archery Supply. To nie tylko sklep, to cała społeczność. Lancaster przywitało mnie śniegiem i mrozem – opowiada Irmina Małyszek. Udział w tak prestiżowej imprezie to nie tylko ważne doświadczenie sportowe, ale także okazja do poznania łuczników z całego świata, wymiany doświadczeń i promowania polskiego łucznictwa na arenie międzynarodowej. Irmina udowodniła, że sportowe marzenia można realizować na najwyższym światowym poziomie.

Irmina z dumą reprezentowała Strzelin Irmina z dumą reprezentowała Strzelin

UWAGA!
Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij choragiewka875chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.
Ukryj formularz komentarza

2500 Pozostało znaków

Przeczytaj również