Kolejny sukces odniósł strzeliński zawodnik football freestyle Daniel Mikołajek. Popularny Mikołaj tym razem zdobył Puchar Polski i może spokojnie przygotowywać się do zawodów w Chinach.
W niedzielę, 31 maja, w Skawinie w pobliżu Krakowa odbył się Puchar Polski Football Freestyle 2015. W zawodach nie mogło zabraknąć reprezentanta Strzelina Daniela Mikołajka, który jest jednym z najlepszych zawodników na świecie. – Przed rokiem nie mogłem wystąpić w Pucharze Polski, ponieważ termin zawodów pokrywał się z innymi, międzynarodowymi mistrzostwami. Tegorocznej imprezy nie mogłem przegapić – mówił Daniel Mikołajek.
Tradycyjnie zawody podzielone zostały na dwa etapy: eliminacje oraz fazę pucharową. W pierwszej części zawodnicy mieli 90 sekund, żeby przekonać jury do swoich umiejętności. Do kolejnego etapu awansowało szesnastu najlepszych, a Daniel Mikołajek sklasyfikowany został na drugiej pozycji. W fazie pucharowej zawodnicy rywalizowali jeden na jednego, a przegrany odpadał z dalszej gry. Strzeliński Mikołaj łatwo, 3:0, pokonał Roberta Bejdę i Jaromira Poprawę, dzięki czemu awansował do półfinału. – W walce o finał trafiłem na bardzo doświadczonego zawodnika Dawida Bieguna. Trochę obawiałem się tego starcia, ale wygrałem 2:0. Dwóch sędziów dało mi zwycięstwo, a jeden przyznał remis. Walkę o złoto stoczyłem z Dawidem Ziomkiem, obrońcą tytułu z przed roku. Po błędach rywala, zwyciężyłem pewnie 3:0. Kolejny weekend z rzędu stanąłem na najwyższym stopniu podium, co dodaje mi motywacji do dalszej pracy – powiedział zdobywca Pucharu Polski Daniel Mikołajek.
Teraz Mikołaj przygotowuje się do prestiżowych zawodów Red Bull Freestyle Football Grand Prix 2015, które odbędą się w Chinach. Do rywalizacji przystąpi jedynie szesnastu najlepszych zawodników z całego świata. Trzymamy kciuki za naszego reprezentanta!

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij