Piłkarka z powiatu strzelińskiego Karolina Ostrowska świetnie rozpoczęła nowy sezon. W miniony weekend zawodniczka AZS-u Wrocław zdobyła kolejnego gola w Ekstraklasie, a kilka dni wcześniej zaliczyła dwa trafienia dla reprezentacji Polski.Karolina Ostrowska, pomimo młodego wieku, jest najbardziej utytułowaną piłkarką z powiatu strzelińskiego. Obecnie reprezentuje AZS Wrocław. Na swoim koncie ma już mistrzostwo Europy z kadrą do lat 17 i debiut w seniorskiej reprezentacji Polski. W miniony weekend zdobyła kolejnego gola w Ekstraklasie - Rywalizowałyśmy z drużyną z Piaseczna. Mecz świetnie się dla nas ułożył, ponieważ już w 5. minucie otworzyłam wynik spotkania. Niestety, rywalki zdołały odrobić straty i to one ostatecznie zwyciężyły 2:1. Cieszę się z gola, ale ważniejsze dla mnie było zwycięstwo drużyny – mówiła po ostatnim spotkaniu piłkarka z powiatu strzelińskiego Karolina Ostrowska.
Kilka dni wcześniej wychowanka Strzelinianki w Finlandii wzięła udział w pierwszej rundzie eliminacji Mistrzostw Europy do lat 19. – Rozegrałyśmy trzy pojedynki. Pokonałyśmy Litwę 5:0, Turcję 4:0 i przegrałyśmy z Finlandią. Mi w tych meczach udało się zdobyć dwa gole. Awansowałyśmy do kolejnego etapu, który odbędzie się wiosną. Nie znamy jeszcze rywalek, czekamy na wyniki losowania – opowiadała o rywalizacji w Finlandii Karolina Ostrowska.
- Moim piłkarskim marzeniem jest grać na jak najwyższym poziomie, bez kontuzji i jak najdłużej. Chciałabym kiedyś spróbować swoich sił za granicą, może w lidze niemieckiej? Moim idolem jest David Beckham, który zakończył swoją karierę piłkarską. Te jego niesamowite rzuty wolne przeszły do historii – dodała Karolina.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij