Mieszkaniec Strzelina Piotr Bereziuk swoją karierę kontynuować będzie w Niemczech. Tenisista stołowy, znany w naszym regionie głównie z występów w Granicie, został nowym graczem TTC Kist.
– Mój nowy zespół jest beniaminkiem piątej ligi niemieckiej. Poziom tych rozgrywek porównywalny jest do naszej pierwszej i drugiej ligi. To mój pierwszy zagraniczny zespół i sam jestem ciekaw jak będzie to wyglądało. W mojej drużynie jest także czterech Niemców oraz jeden Chińczyk. Niemiecki system rozgrywek różni się od polskiego: W Niemczech gra się sześciu na sześciu do dziewięciu zdobytych punktów. Już kilka lat temu kolega z Częstochowy namawiał mnie do występów za naszą zachodnią granicą. Teraz zdecydowałem się spróbować. Chcę się pokazać, a być może moje dobre występy zaowocują promocją do jeszcze lepszego klubu – mówił strzeliński tenisista Piotr Bereziuk, który w przeszłości reprezentował już takie drużyny jak m.in.: Granit Strzelin, Nysa, UKS 12 Wrocław. Bereziuk trenuje w klubie FAN Strzelin i do Niemiec będzie wyjeżdżać jedynie na mecze - W miesiącu rozgrywać będziemy po dwa spotkania i wtedy będę wyjeżdżał. Trenuję w klubie FAN Strzelin, żeby być cały czas w optymalnej formie. Pełnię także funkcję szkoleniowca w tej drużynie. Służę radą i doświadczeniem młodszym zawodnikom – dodał Bereziuk.Nasz zawodnik ostatnio odniósł sukces w Wołowie podczas pierwszego Wojewódzkiego Turnieju Klasyfikacyjnego w kategorii seniorów. Bereziuk nie miał sobie równych i pewnie sięgnął po złoto. Strzeliński tenisista w finale pokonał gracza UKS-u 12 Wrocław, który w przeszłości występował w pierwszej lidze. Trzymamy kciuki za Piotrka i życzymy wielu sukcesów na kolejnym etapie kariery.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij