Życzkowski mistrzem Polski
Strzeliński sztangista startował w kategorii do 94 kg. Do rywalizacji przystąpiła ponad setka najlepszych zawodników w naszym kraju. – Nie nastawiałem się na konkretny wynik, chciałem po prostu wywalczyć medal. Udało mi się zaliczyć wszystkie sześć prób i z dużym zapasem wywalczyć złoto. – mówił Mirosław Życzkowski. Strzeliński sztangista osiągnął rezultat 100 kg + 120 kg, ale stać go na jeszcze więcej. – Miałem jeszcze „zapas”, ale nie potrzebowałem lepszego rezultatu żeby wygrać – dodaje złoty medalista Mistrzostw Polski.
Teraz przed Mirosławem Życzkowskim mistrzostwa Europy, które odbędą się w odległym Azerbejdżanie. – Dziękuję za wsparcie finansowe Urzędu Miasta i Gminy Strzelin. Do wyjazdu do Azerbejdżanu brakuje mi jeszcze ok. 3 tysiące złotych. Liczę na wsparcie lokalnych sponsorów oraz darczyńców. Mam nadzieję, że uda mi się uzbierać brakującą kwotę i zdobędę kolejny medal mistrzostw Europy – mówił o kolejnym starcie Mirosław Życzkowski. Rywalizacja najlepszych sztangistów ze Starego Kontynentu odbędzie się w dniach 20-27 maja. Utytułowany zawodnik Strzelca ma w swojej kolekcji kilkadziesiąt krajowych medali, kilkanaście krążków z mistrzostw Europy i siedem z mistrzostw świata. Wkrótce jego gablota na trofea może się powiększyć.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij