ZNAJDŹ NA STRONIE

Mirosław Życzkowski dołożył kolejne medale do swojej kolekcji
Mirosław Życzkowski dołożył kolejne medale do swojej kolekcji
Strzeliński sztangista Mirosław Życzkowski zajął pierwsze miejsce w Mistrzostwach Europy w podnoszeniu ciężarów w kategorii Masters. Poza tym reprezentant Strzelina był najlepszy w kolejnym etapie Pucharu Świata. Finały tych prestiżowych zawodów odbyły się w szwedzkiej miejscowości Halmstad.
Zawodnik Strzelca Strzelin w Szwecji bronił tytułu mistrza Europy, który wywalczył przed rokiem w Azerbejdżanie. Mirosław Życzkowski do Halmstad wyjechał już w piątek, 11 sierpnia, by po tygodniu wrócić do swojego miasta z dwoma złotymi medalami. Nie była to jednak szybka i przyjemna podróż. – Cieszę się, że dzięki sponsorom mogłem pojechać do Szwecji. Wsparcie otrzymałem m.in. z gminy Strzelin. Wszystkim bardzo dziękuję za wsparcie – mówił Mirosław Życzkowski. – Do Halmstad pojechałem sam samochodem. Niestety, podróż nie była łatwa. Do samego Świnoujścia jechałem jedenaście godzin, później siedem godzin płynąłem promem i w Szwecji musiałem pokonać kolejne 250 km. Łącznie, w obie strony, pokonałem ok. 1700 km – dodaje zawodnik Strzelca. Halmstad położony jest na skrzyżowaniu średniowiecznych szlaków handlowych, ale nasz sztangista nie pojechał tam na wycieczkę turystyczną, tylko żeby zmierzyć się z najlepszymi rywalami ze Starego Kontynentu.
Więcej w wydaniu papierowym

UWAGA!

Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij choragiewka875zieloną chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.

Ukryj formularz komentarza

2500 Pozostało znaków

Gravatar
Witek
RE: Życzkowski obronił tytuł mistrza Europy
Ulica s spajker powiedziała :
życzkowski-mistrz europy, hałas- olimpijka. czy jest w strzelinie ulica, plac albo chociażby skwer życzkowskiego albo hałas? jest ulica okulickiego. kim był okulicki? był kiedyś w strzelinie? rząd londyński wysłał go do polski aby powstrzymywał wybuch powstania a on wybuch powstania spowodował. zginęło 200 tys osób i zniknęła duża stolica dużego kraju. nikt nie pamięta nazwisk 200 tys ofiar powstania ale sam podżegacz do masowego mordu jest znany z bohaterstwa aczkolwiek sam w powstaniu nie zginął, siebie oszczędzał ale innych już nie. dlaczego taki szkodnik ma swoją ulicę a wyjątkowi strzelinianie nie mają swojej ulicy albo chociażby kawałka kamienia ze swoim nazwiskiem? czy strzelin to filia rządu londyńskiego? ulica piłsudskiego jest w każdej wiosce aczkolwiek piłudski w każdej wiosce nie był. czym różni się strzelin od innej miejscowości? nazwami ulic na pewno nie. jest repertuar 20 nazwisk na całą polskę. w ramach tych standardowych nazwisk nie ma mistrzów europy ani olimpijczyków. dlaczego? czym strzelin chce się pochwalić i odróżnić od innych miejscowości?
Ulica spajkera mogłaby powstać ;-)

0
Gravatar
Dorota
Zuzia
Brawo Ty Tato!Jesteś wielki!Nik Ci nie dorówna!
0
Gravatar
emerytka lat 85
MAŁY ALE BYK
0
Gravatar
spajker
życzkowski-mistrz europy, hałas- olimpijka. czy jest w strzelinie ulica, plac albo chociażby skwer życzkowskiego albo hałas? jest ulica okulickiego. kim był okulicki? był kiedyś w strzelinie? rząd londyński wysłał go do polski aby powstrzymywał wybuch powstania a on wybuch powstania spowodował. zginęło 200 tys osób i zniknęła duża stolica dużego kraju. nikt nie pamięta nazwisk 200 tys ofiar powstania ale sam podżegacz do masowego mordu jest znany z bohaterstwa aczkolwiek sam w powstaniu nie zginął, siebie oszczędzał ale innych już nie. dlaczego taki szkodnik ma swoją ulicę a wyjątkowi strzelinianie nie mają swojej ulicy albo chociażby kawałka kamienia ze swoim nazwiskiem? czy strzelin to filia rządu londyńskiego? ulica piłsudskiego jest w każdej wiosce aczkolwiek piłudski w każdej wiosce nie był. czym różni się strzelin od innej miejscowości? nazwami ulic na pewno nie. jest repertuar 20 nazwisk na całą polskę. w ramach tych standardowych nazwisk nie ma mistrzów europy ani olimpijczyków. dlaczego? czym strzelin chce się pochwalić i odróżnić od innych miejscowości?
0

Przeczytaj również