Spotkanie z paraolimpijką w Zakładzie Karnym w Strzelinie
Podczas spotkania grupa kilkudziesięciu osób obejrzała kilka filmów z treningów i startów Małgorzaty, rozmawiano o treningach, suplementacji i planach na przyszłość. Być może, w przyszłości strzelińska sztangistka poprowadzi profesjonalny trening na terenie Zakładu Karnego lub pomoże zorganizować zawody w wyciskaniu sztangi leżąc. - Spotkanie było inne niż wszystkie moje do tej pory, ale bardzo miłe – opowiada Małgorzata Hałas-Koralewska. - Miałam już wiele, różnych spotkań, ale pierwszy raz zostałam zaproszona do Zakładu Karnego w Strzelinie. Serdecznie dziękuję za zaproszenie, był to naprawdę miło spędzony czas z osobami, dla których, tak jak dla mnie, sport jest pasją. Zawsze uważałam, że poprzez sport można odmienić swoje życie. Każdemu z nas może zdarzyć się w życiu „incydent”, przez który można trafić do ZK. Ważne jest by wyciągnąć z niego odpowiednie wnioski i pokierować swoim życiem w taki sposób, by nie wracać za kraty – mówiła po spotkaniu w strzelińskim Zakładzie Karnym utytułowana strzelińska sztangistka.

Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij