Pamiątkowe zdjęcie kursantek z mistrzem kuchni
Trzy dni trwały warsztaty kulinarne w Zielenicach. Pod okiem zawodowego kucharza uczestniczki poznawały tajniki tworzenia smacznych potraw.
Właśnie powstaje zraz wołowySzkolenie było skierowane do mieszkanek gminy Borów i sfinansowane z pozyskanych środków zewnętrznych. Prowadził je zawodowy, lokalny kucharz Ireneusz Juraszek. W dniach 9 – 11 maja kursantki przygotowywały przystawki, dania główne oraz desery. Przyrządzano między innymi kaszotto z pieczonym burakiem i kozim serem, śledzia pod pierzynką, sałatkę ryżową koktajlową, szparagi w szynce, zrazy wołowe w sosie z kluskami śląskimi, czerwoną kapustę z jabłkiem i rodzynkami, filet z kurczaka w jajku z puree ziemniaczanym, młodą kapustę zasmażaną, pieróg drożdżowy z kaszą gryczaną. A ze słodkości nie zabrakło bezy Pavlova...
Na ten temat pisaliśmy w 19 (1107) wydaniu papierowym Słowa Regionu. Cały artykuł przeczytasz również na portalu egazety.pl, eprasa.pl, a także e-kiosk.pl

UWAGA!

Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij choragiewka875zieloną chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.

Ukryj formularz komentarza

2500 Pozostało znaków


Przeczytaj także