Planowane przeniesienie szkoły muzycznej z Witowic do Wiązowa niesie za sobą opuszczenie przez uczniów dotychczas zajmowanego budynku. Co się z nim stanie? Zostanie sprzedany czy wykorzystany do innych celów? O tym dowiecie się z najnowszego wydania Słowa.
Szkoła
Witam. Jestem bardzo zdziwiona że jest mowa o tym że szkoła w Witowicach stoi pod znakiem zapytania.Nie można do tego dopuścić.Dzieci na wsi też mają prawo rozwijać swoje pasje, nie krzywdźcie naszych dzieci.Zniszczyć można szybko ,ale naprawić trudno
RE: Co z budynkiem szkoły w Witowicach? Cytuję cześ:
Kiedyś była szkoła prawie w każdej wiosce, fajne to było... Teraz wszystko jednoczą jak kiedyś kołchozy :(
fajnie było. cześ absolwentem wiejskiej szkoły czyli kontynuacji przedszkola , w której był jeden nauczyciel dla wszystkich klas i dla wszystkich przedmiotów. poziom wiejskich szkół był taki że ich absolwenci w pracach polowych się realizowali
Szkoła Witowice
Szkoła bardzo fajna, tworzą ją muzycy głównie z Wrocławia, kawał dobrej roboty robią. Stworzyli swoją wiedzą, talentem, muzykalnością niesamowite miejsce w którym jest klimat i charakter oraz nauka. Założycielem tej szkoły jest były burmistrz Wiązowa śp. Henryk Ożarowski, jest to jedyna wiejska szkoła muzyczna w Polsce. Mam nadzieję, ze Jerzy Krochmalny tego nie zniszczy. Niedawno było 10-lecie tej szkoły i nawet nie wspomniał o twórcach tej szkoły, o osobie która go wciągnęła do polityki, do urzędu, na stanowisko sekretarza (wiedzy nie miał wtedy żadnej ani doświadczenia, stażyści bardziej się orientowali), a teraz jest taki niewdzięczny. Zła karma wraca.
RE: Co z budynkiem szkoły w Witowicach?
Umuzykalnione społeczeństwo mamy, widać to po programach typu mam talent i temu podobne. A szkołę dla pielęgniarek to kiedy przywrócicie?
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów, nie zamieszczaj nasyconym nienawiścią, obraźliwych komentarzy. Jeśli widzisz wpis, który jest hejtem, użyj opcji - zgłoś administratorowi.
Komentarze
Witam. Jestem bardzo zdziwiona że jest mowa o tym że szkoła w Witowicach stoi pod znakiem zapytania.Nie można do tego dopuścić.Dzieci na wsi też mają prawo rozwijać swoje pasje, nie krzywdźcie naszych dzieci.Zniszczyć można szybko ,ale naprawić trudno
Cytuję cześ:
fajnie było. cześ absolwentem wiejskiej szkoły czyli kontynuacji przedszkola , w której był jeden nauczyciel dla wszystkich klas i dla wszystkich przedmiotów. poziom wiejskich szkół był taki że ich absolwenci w pracach polowych się realizowali
Szkoła bardzo fajna, tworzą ją muzycy głównie z Wrocławia, kawał dobrej roboty robią. Stworzyli swoją wiedzą, talentem, muzykalnością niesamowite miejsce w którym jest klimat i charakter oraz nauka.
Założycielem tej szkoły jest były burmistrz Wiązowa śp. Henryk Ożarowski, jest to jedyna wiejska szkoła muzyczna w Polsce. Mam nadzieję, ze Jerzy Krochmalny tego nie zniszczy. Niedawno było 10-lecie tej szkoły i nawet nie wspomniał o twórcach tej szkoły, o osobie która go wciągnęła do polityki, do urzędu, na stanowisko sekretarza (wiedzy nie miał wtedy żadnej ani doświadczenia, stażyści bardziej się orientowali), a teraz jest taki niewdzięczny. Zła karma wraca.
A na zdjęciu w komentarz to ubaw po pachy miałem.
Umuzykalnione społeczeństwo mamy, widać to po programach typu mam talent i temu podobne. A szkołę dla pielęgniarek to kiedy przywrócicie?
Kiedyś była szkoła prawie w każdej wiosce, fajne to było... Teraz wszystko jednoczą jak kiedyś kołchozy :(
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.