Mieszkańcy wielu miejscowości w gminie Kondratowice mogą się cieszyć nowymi chodnikami dla pieszych. Takie powstały między innymi w Grzegorzowie, gdzie wykonano 80 metrów bieżących chodnika za około 70 tys. złotych, ale również w Komorowicach, w których powstał nowy chodnik o długości 90 metrów. Kwota tego zadania sięgała blisko 65 tys. złotych. Jednak najdłuższy chodnik wykonano w Podgaju. Tam odcinek dla pieszych liczy 146 metrów długości, a wartość tego zadania wyniosła...
Cały artykuł na ten temat zamieściliśmy w 44 (1182) wydaniu papierowym Słowa Regionu. Materiał ten, w całości, przeczytasz również na portalu egazety.pl, eprasa.pl, a także e-kiosk.pl
Komentarze
Cytuję Mieszkanka.:
Bultorierka wójta uruchamia się ?
Cytuję Chmielowa:
O ile się nie mylę to słyszałam że radna też nie chciała chodnika tam dalej. Po 2 idąc na spacer przez chmielowa jednak cieszy oczy zadbane otoczenie a nie jak zawsze tam były chwasty po pas. Nie moje to dbać nie trzeba? A z tym że nie za swoje też nie bądź pewny.
Cytuję Spajker.:
Ty sam z PiSu jesteś gamoniu!
Cytuję Jaśka:
Przyszła PiS iara prosto z błota Lucjan krząta się i miota co też pani tu wyczynia tak nablocic? A to świnia,,!
Na Chmielowej nie ma chodnika, bo mieszkańcy nie chcą i to dlatego tam nie ma i nie będzie, mimo że były takie zakusy, niech sobie wybuduje i posadzi na agencyjnym więcej drzewek i kwiatków ale oczywiście za gminne pieniądze, bo na pewno nie za swoje !
Ten chodniczek baranie jest przede wszystkim dla dzieci z przedszkole żeby po błocie nie musiały chodzić. A Chmielowa to jedyna ulica bez chodnika więc należy się mieszkańcom. I z tego co wiem to nie była jej inicjatywa jak rozpoczynali jego budowę bo teraz to już kontynuacja.
Jaki sliczny chodniczek prowadzi do telefonistki?
Do kupienia dom w Górce (licytacja komornicza):
www.strzelin.sr.gov.pl/.../
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.