MMA to moje życie
Zieliński swoją przygodę ze sportem rozpoczął od treningów piłkarskich w Strzeliniance, a od dwóch lat trenuje MMA w klubie Rio Grappling Club Oława. – MMA to moje życie. Nic mnie nie zatrzyma, żeby spełnić moje sportowe marzenia – mówi młody zawodnik ze Strzelina. Tobiasz trenuje w Oławie trzy razy w tygodniu, a dodatkowo chodzi na treningi bokserskie w Strzelinie, zajęcia w innych klubach, m.in. we Wrocławiu. Jeździ do Namysłowa, żeby pod okiem zawodnika federacji KSW Grzegorza Szulakowskiego poprawiać swoje umiejętności. - Conor McGregor jest moim idolem i to na nim się wzoruję. Doceniam także polskich zawodowców, m.in. Borysa Mańkowskiego oraz Michała Materlę. Moim marzeniem jest, żeby zostać zawodowym zawodnikiem i odnosić wiele sukcesów w tej wymagającej dyscyplinie sportowej. Wiem, że przede mną jeszcze bardzo długa droga – mówi Tobiasz Zieliński.
Zawodnik ze Strzelina zadebiutował na zawodach w listopadzie 2019 roku w Obornikach Śląskich w Amatorskiej Lidze MMA. Niestety, debiut w kategorii do 61 kg nie był udany i szybko odpadł z rywalizacji. Teraz przygotowuje się do kolejnych zawodów z cyklu Amatorskiej Ligi MMA, które odbędą się 21 marca w Poznaniu. Zieliński 8 lutego wziął udział w IV Ogólnopolskim Turnieju NO GI w Dzierżoniowie, gdzie zajął dobre miejsce w kategorii do 66 kg. – Musiałem mierzyć się z cięższymi rywalami. Pierwsze dwie walki wygrałem, a porażki doznałem dopiero w półfinale. Zawodnik, który mnie pokonał, został zwycięzcą całych zawodów. Niestety, nie udało mi się wygrać walki o brązowy medal i znalazłem się tuż za podium – mówi o ostatnich zawodach w Dzierżoniowie.
- Bardzo wiele zawdzięczam mojemu trenerowi. Filip Kopij ma dużą wiedzę na temat bjj, posiada czarny pas. W minionym roku stanął na podium mistrzostw Europy w NO GI. Dzięki ciężkim treningom, udało mi się wypracować dobrą formę i zająć czwarte miejsce w Dzierżoniowie. To były moje pierwsze ogólnopolskie zawody parterowe. Dziękuję także moim starszym kolegom z klubu z Oławy, którzy przekazują mi wiele cennych wskazówek – dodaje zawodnik ze Strzelina.{jcomments off}
UWAGA!
Gdy liczba negatywnych głosów na dany komentarz osiągnie 15, zostanie on automatycznie ukryty, niemniej pokazywać się będzie przy nim opcja "kliknij, aby wyświetlić". Kiedy jednak dany komentarz osiągnie 20 negatywnych głosów, zostanie automatycznie wycofany z publikacji na stronie i już nikt nie będzie mógł go zobaczyć (poza administratorem strony).
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów nie zamieszczaj obraźliwych wpisów. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, kliknij zieloną chorągiewkę i zgłoś swoje uwagi administratorowi.
Do SPAJKER
Żal mi cie bardzo SPAJKER że nie masz co robić tylko hejtowac ale to tylko Ty tracisz czas wiec powodzenia. A ty tobiasz rób to co lubisz :)MMA TO MOJE ŻYCIE
spajker. powiedziała : Słuchaj doszły do mnie słuchy i czytałam twoje komentarze na temat mojego Syna jutro idę do redakcji po twoje dane i pozwe Ci do sądu o obrażanie publiczne zapamietasz mnie do końca Twojego życia panienkoMMA TO MOJE ŻYCIE
Tobiasz daj że spokój bo ten człowiek widać że to zwykły badziew A za babę to on robi albo będzie robiłMMA
SPAJKER to Typowy hejter chce wypłysnąć w internecie wyzywając innych bo w realnym życiu nic mu nie wyszło więc z niego BEKKA xDDDo spajker
Tobiasz Zieliński na fb.. Dawaj na privUjawnisz imię swoje.. CzekamRE: MMA to moje życie
spajker. powiedziała : Może że tak gadasz o tych ludziach to im ZAZDROŚCISZ A MOŻE BYŁEŚ ICH PANIENKA ALBO BĘDZIESZ PANIEKA haaaaAamma to moje życie
https://www.o2.pl/artykul/wstrzasajace-nagranie-dwudziestu-chlopakow-pobilo-15-latke-6486079453137025aMMA TO MOJE ŻYCIE
Brawo brawoMMA TO MOJE ŻYCIE
WIELKIE BRAWA DLA CHŁOPAKA GRATULACJEMMA TO MOJE ŻYCIE
BRAWO BRAWO BRAWO WIELKIE GRATULACJE DLA CIEBIE TRENUJ DALEJ I NIE SŁUCHAJ INNYCH CO GADAJĄ BO TEN GADA CO NIC NIE OSIĄGNĄŁ TO SIE NAZYWA "ZAZDROŚĆ "