Od przyszłego tygodnia mieszkańcy gminy Kondratowice będą wybierać nowych włodarzy w poszczególnych sołectwachWójt Kondratowic Wojciech Bochnak uczestniczył niedawno w spotkaniu z przedstawicielami strzelińskiego oddziału TAURON Polska Energia.

Gmina czeka teraz na ostateczną ofertę związaną z wymianą opraw oświetleniowych na terenach wszystkich sołectw. Takich punktów w gminie jest 423. Nowe lampy mają być energooszczędne. Obecnie nie wszystkie punkty świetlne w gminie działają. Nowe lampy mają pojawić się jeszcze w tym roku. Inwestycja oświetleniowa sfinansowana będzie z oszczędności jakie uzyska gmina na mniejszych opłatach za energię elektryczną.

Komentarze   

polityczny gracz Permalink5 +1 polityczny gracz
RE: Ulice gminy rozbłysną energooszczędnym światłem
Cytuję olek:
TAK OSZCZĘDNOŚĆI NIECH ZACZNIE WÓJT OD SWOJEJ PENSJI I ZMIEJSZY O POŁOWE Z POŁOWY I KLANY RODZINNE USUNIE Z URZĘDU

Olek dobrze, że ktoś w końcu zaczął o tym mówić, ale trzeba więcej, w prasie o tym napisz i wyjdź z cienia, nie baw się w grę półsłówek i sianie plotek a jeśli brak ci odwagi i tych przysłowiowych ja... to lepiej sklepem spożywczym się zajmij bo przestajesz być wiarygodny
2015-03-18 22:27 Cytować Zgłoś administratorowi
bolo Permalink4 +7 bolo
Cytuję x:
Czy wójt sprzedał lokal na byłym posterunku w Kondratowicach dla swojej teściowej?

A sprzedał? Bez przetargu? Zapodać do Prokuratora...
2015-02-25 23:02 Cytować Zgłoś administratorowi
x Permalink3 +10 x
Czy wójt sprzedał lokal na byłym posterunku w Kondratowicach dla swojej teściowej?
2015-02-25 09:55 Cytować Zgłoś administratorowi
olek Permalink2 +12 olek
oszczędnosci
TAK OSZCZĘDNOŚĆI NIECH ZACZNIE WÓJT OD SWOJEJ PENSJI I ZMIEJSZY O POŁOWE Z POŁOWY I KLANY RODZINNE USUNIE Z URZĘDU
2015-02-24 22:46 Cytować Zgłoś administratorowi
Wacław Permalink1 +17 Wacław
O wymianie tych lamp słyszę już prawie 10 lat,zawsze najwięcej
się mówi przed wyborami póżniej temat umiera śmiercią naturalną oczywiście.
2015-02-24 08:41 Cytować Zgłoś administratorowi
Dodając komentarz przestrzegaj norm dyskusji i niezależnie od wyrażanych poglądów, nie zamieszczaj nasyconym nienawiścią, obraźliwych komentarzy. Jeśli widzisz wpis, który jest hejtem, użyj opcji - zgłoś administratorowi.